¿Cómo estás? Huvilised on oodatud keelekohvikusse

Järva Teataja
Copy
Kohvitass
Kohvitass Foto: Liis Treimann

Väätsa raamatukogu kutsub hispaania keele ja kultuuri huvilisi liituma keelekohvikuga juba sel kolmapäeval, 6.märtsil.

Keelekohvik on üks võõrkeele õppimise formaat, mille põhirõhk on kõnekeele harjutamisel, vestlemisel vabas õhkkonnas arvestades osalejate keeletaset. Integratsiooni sihtasutuse andmetel on sellist keele õppimise ja praktiseerimise vormi maailmas kasutatud juba ligi paarsada aastat. See taotleb võõrkeele rakendamise oskuse arendamist, loob kuulamise ja rääkimise keskoona ning tutvustab iseseisva õppimise „tööriistu”. Lisaks annab enesekindlust ja julgust oma hirmusid ületada ning aitab omavahel tutvuda ja sõbruneda. Algajatele mõeldud keelekohvikus toetab kohvikupidaja osalejate kõnet sõnavara nimekirjade, väljendite, fraaside ja lausemallidega. Keelekohvikus osalemise ja keele õppimise eest tasu ei võeta.

Väätsa raamatukogus tegutseb hispaania keele kohvik alates eelmise aasta 18.oktoobrist, kui täiskasvanud õppija nädala tegevuste raames toimus esimene kohtumine. See oli inspireeritud eelmise aasta kevadel toimunud keelekohvikute pilootprojektist, mis teostus raamatukoguhoidja Ulvi Uutari ja Väätsa põhikooli võõrkeele õpetaja Ivi Kuke koostöös. Ja sai teoks osaliselt sellest ettevõtmisest julgustatuna, kuid teisalt ka tänu Väätsa raamatukogu lugejate suurele soovile, huvile ja vajadusele õppida hispaania keelt rääkima.

Esimestel koosviibimistel tutvusid osalejad omal soovil hispaania keele algtõdede ja reeglitega, nii häälduse kui peamiste viisakusväljendite ja kultuuriliste eripäradega. Vaatasid üheskoos õppevideoid ja kuulasid laule ning pidasid teelauas maha erinevaid lühemaid hispaaniakeelseid vestlusi. Lisaks sai igaüks koduseks iseseisvaks harjutamiseks kaasa ka erinevaid suuniseid, töölehti jms. Nii on selgeks saanud peamised põhitõed ja üha enam saab erinevatel teemadel võõrkeelseid vestlusi pidada. Samas selleks, et keeleoskuse arendamise ja praktiseerimise võimalusi rikastada, ootab kohviku juhendaja Ulvi Uutar grupiga liituma eelnevalt vähemalt A1 tasemel hispaania keelt õppinud täiskasvanuid huvilisi.

Kavas on kuulamis- ja vestluste ning erinevate suhtlussituatsioonide harjutamine, paralleelselt grammatika põhitõdede ja Hispaania kultuuri tutvustamine. Täiendavalt saab igaüks personaalseid juhiseid ja iseseisvaks harjutamiseks materjalid koju kaasa. Keelekohvikus osalemine on tasuta.

Väätsa raamatukogu hispaania keele kohvikus osalemise soovi korral tuleb eelnevalt registreeruda hiljemalt 6.märtsiks kella 12ks kas telefonil 55515075 või e-postil: vaatsark@tyri.ee Kohtade arv on piiratud. Täpsem info saab ka Väätsa raamatukogu Facebooki lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles