Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järva valla hanke- ja keskkonnaspetsialist Marko Mitt (29) on viimasel ajal teleekraanidelt tuttav nägu, sest on oma laia silmaringi ja muheda olekuga võitnud mälumängusaadete vaatajate poolehoiu ning toonud oma kodukohale Järva-Jaanile rohkelt tuntust. Marko Mitt ütles, et huvi telemälumängude vastu on olnud tal ammu. «Kodus teleri ees «Kuldvillakut» kaasa mängides tundus kõik nii lihtne, et tekkiski kiusatus asja proovida,» sõnas ta.

* Veebruariga sai ümber kahekuuline õhtusöökide sari «ÖÖÖÖkohvikute kolmapäevad», mis tutvustas Järvamaa kohvikuid ning ärgitas toiduelamusi pakkuma ka selliseid kogukonnamaju, kus söögikohta iga päev pole. Märtsi algul Taikse seltsimajja kogunenud kohvikutegijad ja püsikunded olid ühel meelel selles suhtes, et nõudlust õhtusöögikohtade järele on ja sügisel sari jätkub.

* Neljapäeva hommikul kella kümneks oli Paides avatava Magaziini kaupluse ette kogunenud üle poolesaja inimese. Kui kaupluse töötajad uksed lahti tegid, valgus rahvamass müügisaali. Silma järgi hinnates võis seal olla sadakond inimest. Sellega asi ei piirdunud, sest mööda kergliiklusteed tuli inimesi aina juurde ja parkla oli autosid täis, mistõttu tuli osal ostlejail jätta sõiduk kõrval asuva Espaki kaupluse juurde või lihtsalt tee äärde.

* Arvamusfestivali eestvedajal Kaspar Tammistil seisab augustis ees viimane, viies festival juhtida. Uus inimene võtab teatepulga üle juba 10. augusti õhtul, mil festivali tuumikmeeskond Kaspar, Kristi, Karola, Kaarel ja Kristin saavad rahuliku südamega ürituse viimaseid tunde veeta. Lisaks toredale kokkusattumusele, et tänavust festivali veavad eest ainult K-tähega inimesed, tuleb selleaastane arvamusfestival välja mitme uuendusega.

* Väätsalt pärit Kevin Kinev, kes alustas sügisel Tartu ülikoolis meditsiiniõpinguid, otsustas kooli kõrvalt hakata väikekooli keemia- ja füüsikaõpetajaks. Kuna loodus- ja reaalainete andjaid otsitakse tänapäeval koolides sageli tikutulega taga, on 20aastane meestudengist keemiaõpetaja Eestis üsna haruldane nähtus.

* Paide koduloolane ja pikaaegne Järvamaa muuseumi direktor Tiiu Saarist esitleb järgmisel nädalal oma uut raamatut. Sellesse on Saarist kokku kogunud lõbusaid ja huvitavaid juhtumeid oma elust kodulinnas ning lugusid, mida on kuulnud teistelt. «See on läbilõige ühe põlise paidelase mälestustest ja sellest, mis tema ümber eri aegadel toimus,» sõnas ta. Raamat pealkirjaga «Seinast seina» algab Saaristi selgitusel tema sünniga 1947. aastal ja lõpeb aastaga 2008, mil ta direktoriameti maha pani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles