Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Eelmisel nädalal avas OÜ Elise Aed juhataja Reelika Marrandi Türi raamatukogus fotonäituse «Inspireerivad aiad». Need fotod on ta teinud Hollandis Appelterni pargis kohas, kuhu on rajatud üle 200 teema-aia, kus inimesed käivad oma aia rajamiseks inspiratsiooni ammutamas. Marrandi avalikustas, et temalgi on kindel plaan rajada Türile selline inspiratsiooniaedade park, mis hõlmab vähemalt kümme hektarit maad ja mida peaksid käima uudistamas ka naaberriikide aiaomanikud.

* Neljapäeva hommikul avastati, et Paides Mündi tänaval on tunda masuudi lõhna ja Pärnu jõkke valguvas ojas on näha reostuse jälgi. Neljapäeva ennelõunal sündmuskohal viibinud Paide linnavalitsuse keskkonna peaspetsialisti Tiina Kivila selgitusel avastasid ASi Paide Vesi töömehed, et Mündi tänava sadeveesüsteemis on bituumenilaadset ainet, mis voolab mõnekümne meetri kaugusel asuvasse kraavi ja sealt omakorda edasi Pärnu jõkke.

* Kui mõni kuu tagasi sai Türi äärelinnas valmis kohaliku päästekomando kauaoodatud hoone, siis ei tähendanud see uusi töötingimusi mitte ainult päästjatele. Päästjatest ja nende varustusest tühjaks jäänud ruumides leidsid endale ajutise töökoha keskkonnaametnikud.

* Aasta lõpuks valmib Paides Pärnu–Rakvere maantee ääres asuva Valgekivi ärikeskuse naabrusse teine hoone. Neljapäeval pandi seal Amservi Paide esindusele nurgakivi. Valgekivi OÜ juhatuse liige Rivo Loginov ütles nurgakivi panekul, et ilma Amservita poleks seda hoonet ehitama hakatud. Ta kinnitas, et ehitustööd on graafikus, ja lubas, et aasta lõpuks saab Amserv uued ruumid kätte.

* Saatuse hooleks jäetud kassidega tegeleva Paikassi vanimad asukad on päriskodu oodanud kuus kuni seitse aastat. Nad pole sugugi vähem armsad kui teised, kuid ometi on nad kassitoas jäänud tagaplaanile ja pole suutnud lemmiku otsijaid endasse kiinduma panna. Miks on see nii?

* Paide Hammerbecki põhikooli värske IT-juht Ott Koobas nägi mõne aasta eest kõvasti vaeva, et oma Facebooki konto ära kustutada ja vabaneda peaaegu sõltuvuseks kujunenud skrollimise harjumusest. Kas Facebookist on sama raske loobuda kui suitsetamisest, seda Koobas ei tea, ent sotsiaalmeedia tarbimise lõpetamise taga oli samuti aeg ja tervis. Konto kustutamine ei käinud aga lihtsalt nupule «kustuta konto» vajutamisega, see nõudis ligi kolm kuud süsteemset tööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles