Wittensteini tegevusmuuseumis esitletakse Valasti küla ajalooraamatut

Järva Teataja
Copy
Wittensteini Tegevusmuuseum
Wittensteini Tegevusmuuseum Foto: Dmitri Kotjuh

Täna kell 17 toimub Paides Wittensteini tegevusmuuseumis (Tallinna tn 9 ja 11) raamatu „Valasti“ esitlus.

Koduloohuvilistega kohtub ajaloolane, kooliõpetaja ja koduloouurija Marge Kannel. Tema sulest ilmus 2024. aastal raamat nüüdse Paide linna territooriumil asuva Valasti küla ajaloost. Wittensteini tegevusmuuseumis toimuval esitlusel saab kuulata loengut Valasti küla varasemast ajaloost. Raamatu 312 leheküljel on teavet nii Valasti küla ja kogukonna tekke- ja kujunemisloost. Esialgu ühe raamatuna plaanitud ülevaade saab tulevikus ka järje, sest kirjutamise käigus tõdes autor, et materjali jagub vähemalt kahe mahuka kirjutise jaoks. Nii lõpeb esitlusele tulev raamat Valasti küla ajaloost märgilise 1918. aastaga, mil loodi Eesti Vabariik. Materjali kogudes proovis autor jõuda algallikateni. Lugeda tuli arvukaid toimikuid kohtuprotokolle, vestelda Valasti küla endiste ja praeguste elanikega ning nende järeltulijatega.

Marge Kanneli hinnangul võiks raamat pakkuda huvi nii kohalike, kes tunnevad huvi esivanemate elukäigu vastu kui ka teistele, kes soovivad lugeda, mismoodi ühes külas ja vallas elati.

Raamatu esitlusel on huvilistel võimalus soetada Valasti küla ajaloost jutustav raamat koos autori pühendusega. Hiljem saab teost osta Wittensteini tegevusmuuseumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles