Jalgpallurid tõmbasid tähelepanu olulisele haigusele

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Paide Linnameeskonna mängijad kinnitasid mängu avadefileel rinda HPV teadlikkuse teemalindi, et anda poistele ja meestele edasi sõnum haiguse ennetatavuse kohta.
Paide Linnameeskonna mängijad kinnitasid mängu avadefileel rinda HPV teadlikkuse teemalindi, et anda poistele ja meestele edasi sõnum haiguse ennetatavuse kohta. Foto: Liisi Troska/Ejl

Jalgpalli Premium liiga meeskonnad kandsid möödunud nädalavahetuse mängudel HPV teadlikkuse teemalinte. Nii olid sinised lindid mängu avadefileel rinnas ka Paide kunstmuruväljakul toimunud Paide Linnameeskonna ja Tallinna FC Flora mängijatel.

A. Le Coq Premium Liigas mängivad jalgpalliklubid kandsid nädalavahetuse mängudel HPV teadlikkuse teemalinte. Teemanädalal astusid Eesti Vähiliit, onkoloogide, günekoloogide ja infektsioonhaiguste arstide erialaorganisatsioonid ühiselt inimese papilloomiviirusest ehk HPVst põhjustatud vähkkasvajate vastu sõnumiga: „HPV on välditav!“

Head võimalust haiguse vältimisele tähelepanu tõmbamiseks nägid aktsiooni korraldajad Eesti tippjalgpallimeeskondade kaasamises. Nii kinnitasid laupäeval Paides vastamisi läinud Paide Linnameeskonna ja Tallinna FC Flora mängijad endale rinda sinised lindid. Sama tegid meeskonnad ka Narvas ja Pärnus toimunud mängudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles