Valgehobusemäe talvised tähtsündmused jäävad ära

Järva Teataja
Copy
Albu suusasõit Jaak Mae karikatele
Albu suusasõit Jaak Mae karikatele Foto: Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskus

Sel nädalavahetusel pidid Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuses olema talvehooaja tähtsündmustena reedel suusatamise Eesti meistrivõistlused ja laupäeval Jaak Mae karikavõistlused. Nüüd anti teada, et mõlemad ettevõtmised jäävad lumepuudusel ära.

SA Valgehobusemäe suusa- ja puhkekeskuse juhataja Kalju Kertsmik sõnas, et võistluste ärajätmise põhjused on selged- erakordselt soe ilm koos tugevate vihmadega on viinud suusarajad sellisesse olukorda, et pole võimalik sel hooajal enam suusavõistlusi korraldada. „Pikk sula algas veebruari keskpaigast ja nüüd on nii, et isegi kunstlume rajad, mis tavaliselt peavad vastu, on jäised ja kohati ka lumeta. Lund pole aga enam kusagilt võtta,” selgitas ta. „Kahjuks seekord nii, loodame, et uuel hooajal on talv pikem ja saab võistlusi korraldada ka märtsis.”

Läbi suusavõistluste ajaloo on Albu suusasõit ära jäänud ainult korra- lumeta 2020. aastal ehk kurikuulsal koroonakevadel. Tänavu oleksid need pidanud 23. korda ning ajalugu mäletab ka Albu mõisapargis toimunud võistlusi, kus inimesed kandsid lume suuresti käsitsi võistlusraja jaoks kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles