Kevad toob kaasa tervisespordiga seotud traumad

BNS
Copy
Tervisesport.
Tervisesport. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Lume minek tähistab paljude jaoks tervisespordi hooaja algust ning kindlustuse jaoks toob see kaasa järsu pöörde õnnetusjuhtumite statistikas – libedaga kukkumise asemel hakkavad sagenema harrastusspordi ja aiatöödega seotud kahjud.

Seesam kindlustuse õnnetusjuhtumikindlustuse tootejuhi Dagmar Gildeni sõnul on kindlustuse jaoks kevadekuulutajad kohal. „Kergliiklusteed on täitumas tasapisi jooksjate ja jalgratturitega, koduomanikud võtavad kuurist välja oma aiatööriistad ning asuvad puid lõikama, kasvuhooneid korrastama ja esimesi parandustöid käsile võtma. Hooajavahetus on üha selgemini näha ka meie kindlustusstatistikas ning traditsiooniliselt kõige suuremate kahjudega õnnetusjuhtumid, libedaga kukkumised, hakkavad selleks hooajaks lõppema,“ sõnas ta.

Tema sõnul registreeriti Seesamis 2023/2024 talvehooajal ühtekokku pea 100 libedaga kukkumise juhtumit, mille keskmine kahjuhüvitis oli 500 eurot. „Sellest väga suur osa maksti hüvitisena välja inimestele, kes ei saanud vigastuste tõttu kuu aega või rohkemgi tööl käia. Õnnetusjuhtumi kindlustus on sellistes olukordades kuldaväärt toeks – me mitte ainult ei aita kiirendada ravirahaga vajalike protseduuride saamist, aga maksame ka valuraha või haiguspäevade hüvitist vastavalt sellele, milliste tingimustega lepingu klient sõlminud on,“ rääkis Seesami esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles