Linnuvaatluspäev aitab välja selgitada liigirikkaima linna

Järva Teataja
Copy
02.02.2024, Tallinn
Teadlane Urmas Tartes proovis Swarovski AX Visio tehisaruga binoklit mis nähtud linnud ja loomad ka tuvastab.
Foto Mihkel Maripuu, Postimees
02.02.2024, Tallinn Teadlane Urmas Tartes proovis Swarovski AX Visio tehisaruga binoklit mis nähtud linnud ja loomad ka tuvastab. Foto Mihkel Maripuu, Postimees Foto: Mihkel Maripuu

Ornitoloogiaühing kutsub kõiki linnuhuvilisi märtsi viimasel pühapäeval vaatlema saabunud rändlinde, et selgitada välja kõige linnuliigirikkam linn.

Üle-eestilisel linnade linnuvaatluspäeval osalemiseks tuleb silma ja kõrva jäänud linnud kirja panna ning tulemused samal päeval ühingule edastada. Linnade linnuvaatluspäeval saab osaleda üksi või kuni kuueliikmelistes võistkondades. Vaatlusi tuleb teha vabalt valitud linnas kella 5–13 vahel ning kirja panna kõik nähtud ja kuuldud linnuliigid. Pühapäeval hiljemalt kella 16-ks tuleb saata kohatud linnuliikide nimekiri, võistkonna liikmete nimed ja vaatlusalaks olnud linna nimi vaatluspäeva koordinaatorile Tarvo Valkerile aadressile tarvo.valker@eoy.ee.

"Tänavune linnukevad on olnud erakordselt varane, mistõttu on oodata väga pikki vaatlusnimekirju. Kuna eesolevatel päevadel läheb ilm märkimisväärselt soojemaks, siis on vaatlejatel lootust trehvata ka selliseid rändlinde, keda sel kevadel Eestis veel kohatud polegi," sõnas Tarvo Valker.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles