Muusikakoolide õpilased esinesid edukalt rahvusvahelisel klaverikonkursil

Järva Teataja
Copy

Läti Vabariigis, Daugavpilsis on hetkel käimas III rahvusvaheline Oscar Stroki nimeline konkurss noortele pianistidele ja heliloojatele.

Türi Muusikakooli direktor Silja Aavik andis teada, et nende koolist osalevad klaverikonkursil õpetaja Anne Toome õpilased Emmeliine Maria Kass ja Maria Palling.

Konkursi esimene voor oli videovoor, kus osalejatel tuli esitada kaks erineva karakteriga pala. Emmeliine Maria Kass võistles A1 vanuserühmas (sünd. 2014 ja varem) ja saavutas esikoha, Maria Palling osales A4 vanuserühmas (sünd. 2007-2009) ja talle anti välja kolmas koht. A1 vanuserühmas oli kokku 42 osalejat Eestist, Lätist, Leedust ja Bulgaariast, A4 vanuserühmas 18 osalejat Eestist, Lätist, Leedust, Poolast ja Ungarist.

Konkursi videod salvestas Sergei Zinovjev.

A1 vanuserühmast saadeti järgmisesse vooru edasi kuus pianisti, nende hulgas ka Emmeliine Maria Kass.

Paide Muusikakooli direktor Lauri Lugu ütles, et nende koolist osalesid konkursil õpetaja Diana Ansi õpilased Annabel Kiis ja Kaileen Kiis.

Kaileen Kiis võistles A2 vanuserühmas 21 osaleja seas ja saavutas teise koha, Annabel Kiis A3 vanuserühmas 14 osaleja seas ja saavutas kolmanda koha.

Lõppvoor toimub 20. aprillil Daugavpilsis ja seal antakse välja igas vanuserühmas kuld-, hõbe- ja pronksdiplomid ning Grand Prix.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles