Omavalitsusel on päästekomandoga omad plaanid

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Kuigi Türi kutseline päästekomando on end sisse seadnud linna teises servas asuvas uues hoones, võib päästeautosid Wiedemanni tänava ääres asuva endise päästekomando hoone juures silmata ka edaspidi, sest sinna soovitakse luua elanike kaitsekeskus.
Kuigi Türi kutseline päästekomando on end sisse seadnud linna teises servas asuvas uues hoones, võib päästeautosid Wiedemanni tänava ääres asuva endise päästekomando hoone juures silmata ka edaspidi, sest sinna soovitakse luua elanike kaitsekeskus. Foto: Päästeamet

Türi vald soovib riigilt endale saada Türi päästekomando endist hoonet, et luua sinna elanike kaitsekeskus.

Elanike kaitsekeskuses hakkaks olema Türi varjumiskoht, valla kriisijuhtimispunkt ja Naiskodukaitse evakuatsioonigrupi logistika- ja tugipunkt. Lisaks soovib vald hoonesse paigutada päästeliidu üleriigilise tehnilise pääste üksuse logistika- ja varustuskeskuse ning Türi vabatahtliku tuletõrjeühingu pääste-eritehnika üksuse.

Vabatahtlikke päästjaid ühendav päästeliit kinnitas veebruaris statuudi Eestis ainulaadse tehnilise pääste üksuse loomiseks. Üksuse eesmärk on leevendada ulatuslike kriiside tagajärjel tekkivaid inimkannatusi ja täita tühimik senises elanikkonnakaitse korralduses. Tehnilise pääste üksus ühendab endas peamiselt vabatahtlikke päästjaid, kes vastavalt oma teadmistele ja oskustele saavad panustada veelgi enam turvalisuse tagamisse. Eelmisel aastal alustas päästeliit vabatahtlike kaasamist ja koolitamist, mille tulemusel on praegu üksuse koosseisus üle saja koolitatud vabatahtliku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles