Laupäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Laupäevane Järva Teataja kirjutab:

* Järvamaa mees Vallo Tamme (45) oli üks paljudest, kes kaks aastat tagasi vabariigi sünnipäeval Eesti uudistekanaleid vaatas. Vaatas seda, kuidas suur Venemaa alustas «erioperatsiooni» ehk teisisõnu täiemahulist sõda Ukraina vastu. Erinevalt neist, kes ühel hetkel televiisori kinni panid, nutitelefoni käest viskasid ning vaba päeva nautima hakkasid, et 24. veebruari järel taas argielu juurde naasta, otsustas Tamme, et nüüd aitab. Kaitseliidu Järva maleva 2016. aasta kaitseliitlasena, omaaegse Paide üksikkompanii pealikuna, vanemallohvitserina veebli auastmesse tõusnud mehena ei saanud ta nähtut lihtsalt unustada. Neli päeva hiljem oli endine tulihingeline kaitseliitlane koos kamraadidega juba esimeste vabatahtlike seas Ukraina piiril. Sõjapõgenikke aitamas. Edasine aga ongi määranud mehe elutee järgnevatel aastatel.

* Paide linna prouad Aili Koplimäe (84), Tamara Galustjan (77) ja Diina Pennert (72) on omavahel tuttavad juba mitukümmend aastat. Endistel Paide KEK-i kolleegidel ja praegustel sõbrannadel ei möödu nädalatki, ilma et neid poleks koos näha mõnel kohalikul kultuuriüritusel, teatri- või kontserdisaalis. Aastatega on neist saanud kogenud kultuuritarbijad ning nad teavad täpselt, kus on Paide muusika- ja teatrimajas kõige parem etendusi vaadata. «Seitsmenda rea keskel,» ütlevad nad kui ühest suust ning möönavad naljatades, et mida aeg edasi, seda lähemale nad lavale nihkuvad.

* Kasutatud autot osta on autosoovijale risk. Kasutatud autot müüa on ettevõtjale risk. Kui risk realiseerub ja ületab ühe osapoole taluvuspiiri, on kahjud suured ja lahenduseni viivast suhtlusest ei pruugi tulla enam midagi välja. Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti (TTJA) tarbijavaidluste komisjoni sekretariaadi juhataja Veiko Kopamees ütles, et kasutatud sõidukitel ilmnenud probleemidega seotud vaidlused on komisjonis kahjuks igapäevased. «Nende vaidluste eripära on see, et mõlemal poolel, nii kauplejal kui tarbijal, võib olla keeruline vaidluse asjaolusid tõendada,» nentis ta. Näiteks 2022. aastal tegi komisjon kasutatud sõidukite müügil tekkinud vaidluste suhtes 38 otsust. Nendest 25 tarbija kasuks ja üheksa otsust tarbija kahjuks. Kahel juhul saavutasid pooled kompromissi ning kahel juhul lõpetas komisjon menetluse otsust tegemata.

* Veebruaris allkirjastasid Paide linnapea Kaido Ivask, Paide spordikeskuse nõukogu esimees Veiko Natus ja Maru Ehituse AS-i juhatuse esimees Margo Dengo Paidesse ehitatava jalgpalli sisehalli projekteerimis- ja ehituslepingu. Nüüdseks on ka selgunud, milline see aasta lõpuks valmiv ehitis projekti järgi välja hakkab nägema. Kolmapäeval avaldatud Betsafe taskuhäälingus ütles Paide linnameeskonna president Veiko Veskimäe teda intervjueerinud Kalev Kruusile, et kohe kui jalgpallihall valmib, kolivad nad ka esindusmeeskonna treeningud Tallinnast Paidesse. «Seni on treeningud valdavalt toimunud Tallinnas, sest meil pole Paides olnud treeninguteks sobivat taristut. Kohe kui sisehall tuleb, saab meeskonna staap olema Paides ja sealt liigutakse siis paikadesse, kus mängud toimuvad,» lausus ta. «See muutus tuleb kohe kindlasti ja see on otsustatud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles