Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Tiit Reinberg
Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Põllumeeste ühistu KEVILI Mäo viljaterminal sai eelmisel reedel nurgakivi. Esimeses järgus hakkab terminal mahutama 50 000 tonni tera- ja kaunvilja. Teise järgus on plaan suurendada ladustusvõimust kuni 75 000 tonnini. Koos kinnistute ostu, tehnoloogia, ehituse ja masinatega on investeeringu suurus 13,5 miljonit eurot. KEVILI juht Hannes Prits sõnas, et kuigi ehitajad olid liigse pinnaseveega hädas, siis kõik kulgeb graafiku järgi ja juulis saabub terminali esimene viljakoorem.

* Tähelepanelikud sõidukijuhid ja jalakäijadki on Paides ja Türil liikudes küllap täheldanud, et teemärgistus on teedelt kadunud nagu kevadine lumi. Tee kõrval olevate liiklusmärkide järgi saab küll aru, et tegemist on ülekäigurajaga, ent asfaldil pole seda peaaegu et märgata, sest märgistuseks kasutatud valge värv on sealt ammu kulunud.

* Paide Hammerbecki põhikooli rahvatantsurühm Siuh ja Viuh osales eelmisel nädalal Tartu ülikooli spordihoones peetud tantsuolümpial, kus sai kahes kategoorias teise ja ühes esimese koha. Rühma juhendaja Helen Trug ütles, et esimesel võistluspäeval astusid tantsijad üles rahvaste tantsude kategoorias. «Selles kategoorias pidi tants iseloomustama ja olema omane küll valitud riigi rahvusele, kuid seda ei tohtinud esitada rahvariietes. Ühesõnaga sobisid sinna moodsamad rahvuslike elementidega tantsud, mida tänapäeval tantsitakse päris palju,» selgitas ta.

* President Alar Karis külastas reedel Imavere küla ning tutvus seal puidukeemiaettevõtte Fibenol katsetehase, Imavere päevakeskuse ja Kodutare nime kandva sotsiaalmajaga, mis jättis riigipeale erilise mulje.

* Eelmise neljapäeva pärastlõunal juhtus Järva vallas õõvastav lugu. Kaks koera tungisid võõrale õuealale ja tapsid jõhkral viisil perele armsa kassi.

* Sel laupäeval täitub Pärnu jõgi taaskord seiklejatest, kes kevadist suurvett ja kiiret voolu ei pelga ning võtavad nõuks Türi–Tori kiirlaskumisel end proovile panna. Türi–Tori kiirlaskumise korraldaja Märt Maipuu MTÜst Matkahunt sõnas, et seekordne ettevõtmine tuleb eeldatavasti teistmoodi kui aasta varasem. «Pärnu jõe veeseis on praegu üle 30 sentimeetri kõrgem kui eelmisel aastal. See annab põhjust loota, et tuleb kiire sõit,» lausus ta. «Jah, eks veeseis veel langeb, kuid ma ei usu, et olulisel määral. Metsade all on veel lund ja jääd ning suurt sooja ei ole olnud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles