Elisa Järvamaa 3G võrk läheb kinni

Järva Teataja
Copy
Foto: Elmo Riig / Sakala

Elisa teatas juba mullu oma 3G võrgu sulgemise plaanist, mis viiakse ellu 2024. aasta jooksul. 

Elisa plaanib 3G võrgu sulgemisega alustada 2024. aastal ning sulgeb võrgu üle Eesti tuleva aasta lõpuks.

Elisa tehnoloogiaüksuse juhi Toomas Polli sõnul kannab otsus sulgeda 3G võrk endas mitut strateegilist eesmärki. “Esimene ja peamine on kliendile 3G võrgu sulgemise järgselt veelgi parema teenuskogemuse pakkumine ning teine ühiskonda panustamine läbi keskkonna hoiu, sest kolmanda generatsiooni võrk on ülalpidamise ja kasutuse efektiivsuse poolest üks kulukamaid tehnoloogiaid,” selgitas Polli, täpsustades, et kogu täna 3G võrgus kasutatav riistvara ja sagedusressurss liiguvad tulevikus 4G ja 5G tehnoloogiate kasutusse. 

Polli tõi välja, et klientide ootused mobiilsele internetile on tänaseks kasvanud kümnetes kordades, seda nii mahtude kui kiiruste osas ning 3G võrk ei suuda nendele ootustele enam kuidagi vastata. “Seetõttu on ainumõeldav, et pakume internetti perspektiivis 4G ja 5G tehnoloogiatel,” sõnas Elisa tehnoloogiaüksuse juht. “Kõneside osas tarbijad aga olulist muudatust ei tunneta, sest vastavalt telefoni võimekusele toimib kõnesideteenus edasi 2G võrgus või 4G VoLTE kõnetehnoloogial.”

Elisa jätkab nii 5G leviala väljaehitamisega kui ka 2G ja 4G võrkude laiendamist. 5G võrgus on Elisa jõudnud juba 70 protsendilise rahvastiku katvuseni ning 2G võrku lisab Elisa kokku järgnevate aastate jooksul juurde üle 250 tugijaama. Lisaks tõstab Elisa 4G võrgus tehtavate VoLTE kõnede osakaalu, mis omakorda annab häälkõnede tegemisel kliendile veelgi parema kõnekvaliteedi.

3G-võrgu sulgemise maakondade kaupa on järgmine:

Mai: 13.05 sulgeb 3G võrgu Raplamaal ja 27.05 Järvamaal

August: Valga-, Jõgeva-, Võru- ja Põlvamaa

September: Lääne-, Saare-, Hiiu- ja Viljandimaa

Oktoober: Ida- ja Lääne-Virumaa

November: Tartumaa, Pärnumaa, Harjumaa

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles