Linnade ja valdade päevad pakkusid võimalust mõtteid vahetada

Järva Teataja
Copy
Foto: Järva vald

„Valitsuse esindajad räägivad üht, president teist ja omavalitsused kolmandat. Kõigil on asjadest oma arusaam. Ebaselgust on kõige osas," võttis 10. ja 11. aprillil Tartus XVIII Eesti linnade ja valdade päevadel kuuldu kokku Järva vallavanem Toomas Tammik. 

„President ütleb: hoidke väikseid koole. Siis tuleb lavale riigi esindaja ja näitab, kuidas rahvaarv kahaneb – haridusvõrk tuleb ümber korraldada ja väikekoolid kinni panna. Exceli põhjal võib tõesti nii öelda. Aga nagu ütles Järva vallavolikogu aseesimees Jüri Ellram: siis toimub kuristikku kukkumine kiiremini. Mingeid asju peab omavalitsus hoidma, isegi kui me teame, et mingil hetkel on kriitiline piir käes. Iga aasta on meie jaoks väärtuslik!"

Tammik osales teisel päeval ka debatis „KOV ja riik – kas raha on palju või vähe?" „Debatt oli sõbralikum, kui arvamusavaldused leheveergudel," tõdes ta ja lisas, et linnadel ja suurte keskustega linnade lähiümbruse valdadel puudub endiselt arusaam, mida tähendab hajaasustus. „Tõin konkreetse näite, et meil pole ühtegi tõmbekeskust, kuhu saaksime enamus teenuseid koondada. Me peame heal tasemel teenuseid hoidma mitmel pool meie vallas, mis toob kaasa suurema kulu."

Loe edasi siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles