Volinik tegi ettepaneku kärpida volikogu töötasusid

Tiit Reinberg
Copy
Valimisliidu Tulevikuvald Türi liige Sten Perillus.
Valimisliidu Tulevikuvald Türi liige Sten Perillus. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi vallavolikogu liige Sten Perillus tegi ettepaneku vähendada vallavolikogu töötasusid. Kokkuhoid puudutab volikogu esimehe, komisjonide esimeeste ja ka volinike töötasusid. Perilluse sõnul hoiaks selline muudatus igal aastal kokku 23 000 eurot.

Valimisliitu Tulevikuvald Türi kuuluva Sten Perilluse koostatud eelnõus on täpsemalt kirjas, et teiste muudatuste seas on soov vähendada volikogu esimehe töötasu 1500 eurolt 1000 eurole. Volikogu liikme tasu väheneks 72 eurolt 36 eurole ja alalise komisjoni esimehe tasu 360 eurolt 240 eurole.

«Türi valla eelarve on viidud viimaste aastatega väga pingelisse seisu. Oleme jõudnud olukorda, kus vallavalitsus peab eelarve tasakaalu viimiseks näiliselt suurendama füüsilise isiku tulemaksu laekumise protsenti. Praegused võimul olijad, valimisliit Koduvald Türi ja EKRE, on küll rääkinud võimalikest kokkuhoiukohtadest, kuid tegudeni pole jõudnud. Vallavolinikuna olen mures meie eelarve seisu pärast ja selle parandamiseks on ka eelnõu koostatud,» selgitas Perillus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles