Riik leidis kahele Türi valla väikekoolile raha

Tiit Reinberg
Copy
Järgmisel aastal peaks riigilt rahatuge saama ka Retla-Kabala kooli Oisu õppekoht, mis läheb selle aasta sügisest samuti kuueklassiliseks.
Järgmisel aastal peaks riigilt rahatuge saama ka Retla-Kabala kooli Oisu õppekoht, mis läheb selle aasta sügisest samuti kuueklassiliseks. Foto: Dmitri Kotjuh

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallas määras toetuse 14 omavalitsusele 18 maapiirkonnas tegutseva kuni kuueklassilise algkooli pidamiseks. Teiste seas sai toetusest osa Türi vald, et edendada haridust Käru ja Retla-Kabala koolis.

Minister Kristina Kallase sõnul on riigi huvides väikekoolid elujõulisena hoida ja klassipõhise rahastusmudeliga toetusmeede aitab omavalitsustel väikeseid algkoole pidada. «Vähemalt kuni kuuenda klassini peaksid lapsed saama käia koolis oma kodu lähedal. Väikekoolid on olulised nii laste hariduse kui ka tervise huvidest lähtuvalt,» lausus ta.

Seekord toetas riik 18 kooli, kuid üldse võib toetustingimustele vastavaid väikekoole olla järgmiseks aastaks üle 30, toetus jätkub ka järgnevatel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles