Postkontori tulevik on pandud kaalukausile

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Türi vallavalitsus on seisukohal, et linna peaks postkontor alles jääma.
Türi vallavalitsus on seisukohal, et linna peaks postkontor alles jääma. Foto: Merit Männi

Viidates kulude kokkuhoiule, on postiettevõte Omniva teavitanud Türi vallavalitsust plaanist sulgeda 1. juulist Türi postkontor. See tähendab, et omavalitsusse jääksid üksnes postipunktid ja pakiautomaadid ning postkontoriteenuse kättesaamiseks tuleks türilastel hakata käima maakonnakeskusse Paidesse. Vallavalitsus sellist lahendust heaks ei kiida.

Vallavanem Sulo Särkineni sõnul on Türi vallavalitsus seisukohal, et linna peaks postkontor alles jääma. Seda ilmestab ka postkontori kasutus 800 kuni 1200 korda ühes kalendrikuus. «Postkontori kasutamine on küll viimasel aastal vähenenud, kuid ikkagi märkimisväärselt suure kasutatavusega teenus,» lausus ta. «Soovime, et linna ja valla elanikele jääks alles võimalus kasutada postkontori teenuseid kohapeal, mitte et peaks sõitma selleks Paidesse. Sellekohase info oleme edastanud ka teenuseosutajale.»

Särkinenile on teada veel, et Omniva plaanib eemaldada kuut valla territooriumil olevat kirjakasti, sest nende kasutus on väike kui mitte olematu. «Sellega oleme nõus, et teenus, mida ei kasutada, tuleb sellisel juhul kuludest eemaldada,» ütles­ ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles