Arutelupäeval võetakse luubi alla Euroopa tulevik

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing ja juhtivteadur Leev Kuum..
Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing ja juhtivteadur Leev Kuum.. Foto: Peeter Langovits.

Kolmapäeval on Paides omalaadne mõtte- ja arutelupäev Eesti ja Euroopa Liidu (EL) teemadel, mis puudutavad inimesi õpilastest eakateni.

Ennelõunal saavad Paide ühisgümnaasiumi õpilased osaleda Euroopa Parlamendi simulatsioonimängudes ning eakatele toimuvad üritused pensionäride päevakeskuses.

"Paide Ühisgümnaasiumi õpilased on esimesed Eestis, kes saavad omal nahal proovida vastvalminud Euroopa Parlamendi simulatsioonimängu. Päriselul tuginev mäng, kus noorte ülesanne on leida lahendusi majanduskriisile, energiaprobleemidele ning ühtse põllumajanduspoliitika tulevikule, paneb proovile teadmised Euroopa Liidu toimimisest, aga ka läbirääkimis- ja esinemisoskuse," rääkis Euroopa parlamendi infobüroo Eestis juhataja Kadi Herkül.

Eakate EL hommikul selgitab Eesti Konjunktuuriinstituudi direktor Marje Josing arenguid Eesti ja Euroopa majanduses. Lisaks tutvustatakse aktiivsena vananemise aastat ning kohvilauas on kohaletulnuil võimalik panna proovile oma EL alased teadmised ja osaleda viktoriinis. Tasuta teemahommik eakatele algab kell 11 Lai tänav 33 majas.

Pärastlõunal arutavad maakonna elu edendajad Paide keskraamatukogu konverentsisaalis Eesti ja Euroopa majandusküsimusi seminaril, kus eestkõnelejaks on Marje Josing.
"Kuna nii head kui halvad uudised Euroopa Liidust mõjutavad tugevasti Eesti inimeste majanduslikku heaolu, siis on kasulik teada, milliseid muutusi meil lähitulevikus oodata on," selgitas Euroopa Komisjoni esinduse juht Hannes Rumm teemavalikut.

Teemapäeva Paides korraldavad Euroopa Komisjoni esindus Eestis ja Euroopa Parlamendi infobüroo Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles