Järvamaa tööturg Hakkajat inimest ootavad ametid nii hooldekodudes kui tööstuses

Järva Teataja
Copy

Paide muusika- ja teatrimajas oli kuu keskel Eesti töötukassa korraldatud Järvamaa värbamispäev, kus ka Järva valla ettevõtted ja asutused lootsid leida endale töötajaid.

Koeru hooldekeskuse lauas istusid teenuste juht Anneli Eelmaa ning personali- ja kommunikatsioonijuht Kätlin Alla. Eelmaa sõnul on hooldekeskuses kahe üksuse peale (lisaks Koerule ka Paide Mündi üksus) umbes 230 klienti, töötajaid on üle saja. „Otsime hooldajaid, tegevusjuhendajaid ja ehk leiame ka neid, kes tahaks meile praktikale tulla," ütles Eelmaa. „Kui kutsetunnistus on olemas, on väga hästi, kui pole, õpetame välja kohapeal. Tähtis on, et oleks valmisolek kutse omandada. Nii hooldajaid kui ka tegevusjuhendajaid koolitab Järvamaa kutsehariduskeskus."

Kel kutset pole, saab esialgu abihooldajaks, kui kutse käes, siis hooldajaks. „Päris meeleldi minnakse õppima. Motivatsioon on olemas, sest sellest sõltub palk – kutsega hooldaja palk on kuni 1300 eurot," täpsustas Eelmaa. „Tegevusjuhendaja saab tööle ka läbides 40-tunnise veebikoolituse tingimusel, et ta omandab kutse kahe aasta jooksul. Kõige tähtsam on, et inimene oleks empaatiline ja valmis puudega inimesi aitama, suunama, juhendama." Esimese tunni jooksul tundis sellise töö vastu huvi kaks inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles