Toimekate eakate nädalavahetus möödus pidude tähe all

Copy
Foto: Järva vald

Eelmisel nädalavahetusel oli Koeru kultuurimajas kolm pidu korraga: 30. sünnipäeva tähistasid nii lauluansambel, rahvatantsurühm kui ka eakate seltsing, kõigil ühine nimi Kanarbik.

Koeru pensionäride seltsingu Kanarbik esinaine Urve Naukas võttis tegevuse kokku. 19. novembril 1993. aastal kutsus koosoleku kokku Uno Aan – loodi Koeru ja selle ümbruse pensionäride vabatahtlik ühendus, mille eesmärk oli ja on tänini aidata kaasa aktiivsele ellusuhtumisele ja elumurede lahendamisele. Naukas tänas kõiki neid, kes seltsingut juhtinud.

Seltsingusse Kanarbik kuuluvad pensionärid Koeru alevikust, Arukülast ja ümbruskonna 24 külast. 2022. aasta 31. oktoobri seisuga oli rahvastiku registri andmetel piirkonnas 476 pensionäri alates 64 eluaastast. 2019. aastast kuuluvad seltsingusse ka Vao ja Ervita eakate seltsid, mis algul tegutsesid eraldi.

4. jaanuaril 1994 tehti ettepanek luua seltsingu juurde ka isetegevusringe. Sama aasta veebruaris alustaski lauluansambel Anne Pindre juhendamisel – Anne juhib laulunaisi tänaseni, ja tantsurühm Evi Seina juhendamisel. Hiljem juhendas rühma Helgi Laimets, nüüd Urve Naukas. Tegutseb ka eakate võimlemisrühm, mida praegu veab Annely Ilomets. On tegutsenud näitering ja käsitööring, praegu käivad usinalt koos kangakudujad.

Tagasi üles