Mudilased hüppavad karikasarjas ratastele

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy
Eelkooliealised lapsed saavad rattahooaja avada Roosna-Allikul.
Eelkooliealised lapsed saavad rattahooaja avada Roosna-Allikul. Foto: Anne Põder

Sel reedel toimub Roosna-Alliku mudilaste karikasarjas juba kolmas etapp, kus eelkooliealised spordihuvilised võtavad mõõtu rattasõidus.

Võistlussarja juba kuuendat hooaega vedav Tiiu Väli ütles, et võistluseks ootab ta osalejaid põhikooli staadionile. "Seal on hea sile pinnas ja koolieeliku ikka jõudvad tõsisemad sõidumehed saavad juba korralikud ringid ette võtta," sõnas ta.

Küll aga pani Väli lastele ja nende vanematele südamele, et liikluskasvatus algab ikka kodust ja sellistelt väikestelt võistlustelt ka. "Seepärast peab osalejail kiiver peas olema. Sõites võib kõike juhtuda ja ohutus ning turvalisus on ikka kõige tähtsamad," märkis ta.

Sõidud algavad kell 18.15 kõige noorematest osalejate ehk kahe-aastaste vanuseklassiga. "Soojenduseks ja rajaga tutvumiseks võib muidugi juba ka natuke varem kohal olla," lausus ta.

Karikasarjas osalejad, kes teevad kaasa nelikürituse kõigil etappidel, saavad osaluse eest karikad. Kolmel etapil osalejad teenivad kaela medalid. Igal etapil eraldi auhindu ei jagata, kuid iga osaleja teenib tubli pingutuse eest kosutavad joogi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles