Väikest lastekodulast võidi väärkohelda

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv foto.
Illustreeriv foto. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Möödunud nädalal kutsuti Paides Kesklinna lasteaia Tallinna tänava osakonda politseinikud, sest ühe lastekodust lasteaeda toodud lapse kaelal oli näha muljumisjälgi.

Eelmise neljapäeva hommikul märkasid Tallinna tänavas asuva lasteaia töötajad samas majas asuvast Järvamaa lasteabikeskusest toodud kolmeaastase poisi kaelal muljumisjälgi, kannatada oli saanud ka lapse põsk.

Paide Kesklinna lasteaia juhataja Uuve Jakimainen ütles, et helistas politseisse, sest oli tekkinud kahtlus, et last võib olla väärkoheldud.

Jakimainen selgitas, et kui lasteaiaõpetajatel tekib verevalumite või mõne muu asja pärast kahtlus, et last võib olla väärkoheldud, tuleb sellest vanema või hooldajaga rääkida. Kui neid kahtlusi ümber ei lükata, ongi järgmine samm teavitada politseid.

Jakimainen kinnitas, et nägi neljapäeval last, kuid ei taha täpsustada, kus ja millised vigastused tal olid. Samuti keeldus ta vastamast, kas kõnealusel lapsel on varemgi verevalumeid olnud.

Küll kinnitas ta, et lasteaias lapsega midagi halba ei juhtunud ja lastevanematel pole tarvis oma laste turvalisuse pärast muretseda.

Järva Teatajale teadaolevalt viisid politseinikud lapse neljapäeva hommikul lasteaiast haiglasse, et uurida vigastusi. Haiglast tagasi lasteabikeskusse toodi laps eile.

Järvamaa lasteabikeskuse direktor Helle Jago oli juhtunust kõneldes napisõnaline ega soovinud Järva Teataja küsimustele vastata.

Jago tunnistas nii palju, et neljapäeval politseinikud nende majas tõesti käisid ja tal on juhtunust oma arvamus, mille ta ütles politseile.

Paide abilinnapea Piret Sapp sõnas, et kuulis lapse võimalikust väärkohtlemisest eile hommikul ja polnud rahul, et nii tõsine juhtum jõudis tema kõrvu sellise viivitusega.

Sapp andis Jakimainenile ja Jagole korralduse saata kella 15ks talle selgituskiri selle kohta, mis eelmisel neljapäeval täpselt juhtus.

Pärast seletuskirjadega tutvumist tunnistas Sapp, et kahe juhi jutt teatud osas kattub, samas ka erineb suuresti.

Sapp märkis, et seletuskirjade põhjal ei selgunud talle siiski, kus ja kuidas laps vigastada sai, ning ta lubas seda veel täpsustada.

Sapp kinnitas, et juhtumit hakkab arutama Paide linnavalitsus, sest lapse väärkohtlemine on tõsine teema. «Eks politsei uurimine näita, mis tegelikult juhtus, kuid kiidan lasteaiaõpetajaid, kes sellistele asjadele tähelepanu pööravad,» lausus ta.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Külli Kivioja ütles, et prokuratuur on alustanud kriminaalmenetlust, uurimaks, kas last on väärkoheldud või mitte. «Rohkem me kommentaare praegu ei anna,» ütles ta resoluutselt.

Paide politseijaoskonna infojuht Ülle Laas lausus, et politsei sai neljapäeval Tallinna 49 (seal asuvad lasteabikeskus ja osa Kesklinna lasteaia rühmi – toim) aadressil väljakutse, kuid keeldus isegi täpsustamast, miks seal abi tarvis läks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles