Vana arm tortide vastu ei roosteta

Anne Põder
, ajakirjanik
Uuendatud 11. mai 2024, 07:57
Copy
Ruth Kaasiku meisterdab oma ainsale lapselapsele Mikole kaheksakuuseks saamise puhul trendika numbritordi.
Ruth Kaasiku meisterdab oma ainsale lapselapsele Mikole kaheksakuuseks saamise puhul trendika numbritordi. Foto: Dmitri Kotjuh

Emadepäeval võiks kuue lapse ema Ruth Kaasiku jalad seinale visata ja suurt peret külla oodata, aga ei. Ta küpsetab hoopis ise hõrgutisi ning võõrustab emasid tähtsa päeva puhul oma õdusas kodus kohvi ja kookidega. Põhjus, miks ta seda teeb, on lihtne: aasta eest taasavastatud kirg kondiitritöö vastu teeb ta hinge rõõmsaks.

RK Kodune Köök on Aravete ümbruse rahvale juba tuntud kaubamärk. Inimesed teavad, et kui Ruth ahju tööle paneb, tuleb sealt üksnes maitsvat kraami. Nii ongi perekond Kaasikute köök alalõpmata magusat lõhna täis. Erilisemate tähtpäevade puhul on pere juba mitu korda avanud oma kodu uksed ja pakkunud võimalust Ruthi kätetööd kohapeal nautida.

Ruth sõnas, et tegelikult sai asi alguse sellest, et kaksikud Kaidy ja Keidy leidsid üles tema vana praktikapäeviku, mis oli täis kirjutatud kookide retsepte ja töökirjeldusi. Tüdrukud pärisid emalt, miks ta neid kodus kunagi teinud pole. «Mõtlesin siis ise ka, et tõepoolest, miks mitte. Hakkasin järjest meelde tuletama ja küpsetama ning tundsin, et see on nii huvitav ja meeldib mulle väga,» selgitas ta.

Tagasi üles