Toomas Tammik: astun tagasi SA Järvamaa nõukogu esimehe kohalt

Toomas Tammik
, Järva vallavanem ja SA Järvamaa nõukogu esimees
Uuendatud 10. mai 2024, 17:04
Copy
Toomas Tammik.
Toomas Tammik. Foto: Kristo Kivisoo/ Järva Teataja

Juba pikemat aega on sihtasutuses Järvamaa olukord, kus nõukogus enamus liikmete hulgas valitseb usaldamatus varasemalt eesmärgiks võetud projektide osas kui ka usaldamatus tänase SA Järvamaa juhi kui ka laiemalt kogu organisatsiooni osas.

Suur vastuseis on olnud tänaste Paide linna ja Türi valla esindajatel innovatsioonikeskuse loomise osas Paide. Hoone selle tarbeks kinkis Järvamaa omavalitsuste koostööorganisatsioonile Järva Tarbijate Ühistu. Loodan jätkuvalt, et vaatamata tänasele olukorrale sisustavad tulevikus selle hoone enda tegevustega koodikool, ettevõtlusinkubaator, ERR stuudio, koostöötamisala (Cowork), juba tegutsevad Arvamusfestivali ja SA Järvamaa kontoriruumid ning Coop-kauplus. Jah, see projekt nõuab kõigi kolme omavalitsuse rahalist tuge ja kitsalt vaadates võiks öelda, et Järva vald ja Türi vald peaksid panustama Paide linna arengusse, kuid tegelikkuses panustab see hoone oma tegevustega siiski kogu maakonna arengusse. Olgu mainitud, et ühe tegevuse, koodikooli, tulekust enda maakonda on huvitunud mitmed teised maakonnad, kuid koostööleping on tänaseks sõlmitud SAga Järvamaa. Oleme teistest sammu võrra ees.

Erimeelsused pole nõukogus olnud kogu aeg, vaid tekkinud justnimelt tänaste omavalitsusjuhtide vahel. Eriarvamused ja seisukohad on ka varasemalt eksisteerinud, kuid üksmeel on alati saavutatud - maakonna arengu nimel. Seejuures on jäetud kõrvale erakondlikud kuuluvused. Täna julgen selles kahelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles