Margus Pirksaar õpetab täna Türil õiget jooksutehnikat

Margus Pirksaar
Margus Pirksaar Foto: Margus Pirksaare erakogu

Täna õhtul õpetab Järvamaa juurtega tippjooksja Margus Pirksaar huvilistele Türil jooksutehnikat. Jooksutund toimub Eesti Terviseradade liikumisürituse "Jooksunädal" raames. Tund on kõigile tasuta.

Terviseradade "Jooksunädal" toimub sel aastal 20.-26. mail. Selle vältel annavad nimekad treenerid 60 tasuta jooksutundi paljudel radadel üle Eesti.

Jooksutunnid on mõeldud nii nendele, kes plaanivad jooksmisega alustada, kui ka neile, kes juba sörkimas käivad.

Margus Pirksaar on mitmekordne Eesti meister kesk- ja pikamaajooksudes ning hinnatud jooksutreener.

Pirksaare sõnul on jooksmine on kõikide alade alus.

"Ükskõik, mis spordialaga tegeled, siis aeroobset põhja on kõige lihtsam arendada joostes. Jooksmise eeliseks on ka see, et see on harrastamiseks kõige odavam ala," on ta rääkinud Sportlandi ajakirjas.

"Kes päris nullist alustab, siis soovitaksin ühistrennist läbi tulla ja julgelt küsida, mida algajana silmas pidada. Pole vaja ka karta, et teised on ju nii profid, kuidas mina nüüd nullist saan ühistreeningule tulla. Trenni tuleme ju kõik ikka trenni tegema. Eelnev kogemus ei oma absoluutselt tähtsust," julgustas Pirksaar jooksuga algust tegema.

Ta rääkis ka sellest, kuidas jooksmises edu saavutada.

"Kui sa oled protsessis põhjalik ja süstemaatiline, siis tagajärjeks on hea tulemus ja enesetunne. Ehk järjepidevus. Mina ei keskenduks harrastajana üldse treeningkava koostamisel tulemuslikkusele. Trennide puhul on oluline teha hästi ära see, mis kavas on, samuti venitada ja teha lisaks kõhulihaseid, kätekõverdusi. Kui keskenduda ainult tulemusele, võib see demotiveeriv olla, kui seda tulemust ei saabu. Pigem keskenduda protsessile, sest harrastajana harjutame eelkõige hea enesetunde pärast. Jooksmises edu saavutamise valem on tegelikult lihtne – sa pead aastaringselt harjutama," õpetas ta.

Tänane jooksutund kestab 60 minutit ning sobib nii algajale kui ka harrastajale. Kogunemine on Türi ühisgümnaasiumi võimla ees kell 18.00.

Tagasi üles