Lauri Läänemets: inimeste heaolu sõltub sellest, kas omavalitsustel on raha või mitte

Lauri Läänemets.
Lauri Läänemets. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide linna ning Türi ja Järva valla tulud hakkavad aasta-aastalt suurenema. Aastate peale võidab Järvamaa «Robin Hoodist» üle kuue miljoni euro.

Läinud kuul said valitsuses rohelise tule muudatused, millega paneme pidurit aina suurenevale regionaalsele ebavõrdsusele. Avalikkuses juba «Robin Hoodina» tuntuks saanud plaaniga suurenevad enamiku valdade tulud, seda nii Tallinna kui ka Tartu ja nendega piirnevate niinimetatud kuldse ringi valdade arvelt.

Jõukatest omavalitsustest kostab plaanile protestinoote, sest nende kasvavale elanikkonnale on vaja aina laiemat infrat, rohkem lasteaedu ja koole luua. Tegelikkuses loeb aga ligikaudu kaks kolmandikku Eesti vallajuhtidest Viimsi või Kiili kolleegide muredest ja mõtleb, et oleks vaid endalgi sellised positiivsed probleemid – lapsed ei mahu lasteaedadesse ära! Seepärast peaksime kõik meeles pidama, et kogu Eesti on täpselt nii tugev, kui tugevad on meie omavalitsused. Nii suuremates linnades ja valdades kui ka ääremaal ja kahaneva rahvastikuarvuga omavalitsustes.

Märksõnad

Tagasi üles