Paide muusika- ja teatrimaja direktor: sellisel kujul teater jätkata ei saa

Maarit Nõmm
, Järva Teataja reporter
Copy
Paide teatri teine tulemine. Eelmise aasta märtsis said linlased esimest korda uue koosseisuga tuttavaks. Endiselt on nad sisemist põlemist täis, et teha head teatrit.
Paide teatri teine tulemine. Eelmise aasta märtsis said linlased esimest korda uue koosseisuga tuttavaks. Endiselt on nad sisemist põlemist täis, et teha head teatrit. Foto: Dmitri Kotjuh

Paide muusika- ja teatrimaja direktor Jaanus Kukk andis eelmisel neljapäeval Paide linnavolikogule ülevaate kultuuriasutuse tegevusest ja tulevikuplaanidest.Volinikud tundsid eelkõige huvi, mis saab teatrist ja kuidas suurendada kultuuriasutuse tulusid.

Viljandis elav Jaanus Kukk mainis oma sissejuhatuses, et teda on Paides hästi vastu võetud ja ta on leidnud kaasamõtlejaid. «Lõpusirgel on ka plaan, kuidas majaga edasi minna. Sügisel valmib uus arengukava,» ütles ta.

Kuke sõnul on üks suuremaid murekohti teatri omatulu teenimine, kuid sellega tegeleb asutus praegu juhi teatel intensiivselt, et jõuda paremate tulemusteni. «Kuna riigilt teater toetust ei saanud, oleme viinud igasuguse kunstilise riski võimalikult madalale. Mida saame teha, on näiteks see, et teatri lavastuste etendused oleksid välja ostetud. Sellel on loomulikult oma hind,» selgitas ta.

Tagasi üles