Türi vallavolikogu liige: poliitilised võitlused ei tohi peatada Järvamaa arengut

Sten Perillus
Sten Perillus Foto: Erakogu

Viimastel nädalatel oleme pidanud Järva Teataja vahendusel lugema, kuidas sihtasutuse Järvamaa ümber toimuvad poliitilised mängud, mis kohe kindlasti ei vii maakonna arengut edasi, vaid võivad sootuks seda pidurdada.

Poliitilised intriigid ja võimuvõitlused, mis keerlevad sihtasutuse juhtimise ümber, on loonud ebastabiilse ja ebakindla keskkonna, kus arengule suunatud tegevused jäävad tagaplaanile. Oma kohalt on tagasi astunud nõukogu esimees Toomas Tammik ning Isamaa erakonna (kes juhtival positsioonil nii Paides kui Türil) eestvedamisel soovitakse ametist lahti kangutada tänast juhatuse liiget Siret Pihelgast.

Kui meediast on selle teemalisi artikleid lugedes jäänud Paide ja Türi tänased juhid kidakeelseks, siis tegelikkuses on plaan tänasest sihtasutuse Järvamaa juhist lahti saada ringelnud Järvamaa poliitkoridorides päris pikalt. Spekuleerida võib selle üle, et tänasele Paide linnavõimule on hambusse jäänud sihtasutuse juht, kes teatavasti on olnud pikaajaline Paide linnapea kui ka tänane Paide opositsiooni üks juhtfiguure. Kuid poliitringkondades räägitakse ka sellest, et SA Järvamaa juhatuse liikme kohta soovitakse pakkuda mõnele parteiliikemele, et tänast võimupositsiooni maakonnas laiemalt kindlustada. Tahaksin meelde tuletada, et sihtasutus Järvamaa on loodud kolme Järvamaa kohaliku omavalitsuse initsiatiivil ning selle peamine eesmärk on traditsioonide säilitamine kui ka maakonna tuleviku planeerimine.

Tagasi üles