Järvamaa noortele toimus valikkursus “Südamaa saladused”

Järva Teataja
Copy
Järvamaa silt
Järvamaa silt Foto: Dmitri Kotjuh

Juunikuu esimesel nädalal toimus Paide Gümnaasiumis valikkursus nimega "Südamaa saladused". Valikkursus keskendus Järvamaa tutvustamisele - siit pärit kultuuritegelased, maakonna olulised paigad ning anti ka ülevaade kohalike väikeettevõtjate tegevusest ja ettevõtluse tulevikust Järvamaal.

Neljapäeval 6. juunil korraldasid koostöös „Järvamaa noorte toetamine" projektijuht/koordinaator Reelika Roosileht-Bork sihtasutusest Järvamaa ja Paide Gümnaasiumist Monika Kirss ühe päeva noortele, mille eesmärk oli tutvustada Järvamaal tegutsevaid väikeettevõtjaid, ettevõtlikke ja sädeinimesi. Päeva mõte oli edendada noorte ettevõtlikkust. Kursusel osales 13 õpilast.

Üritusele olid kutsutud oma kogemusi jagama Järvamaa särasilmsed ja ettevõtlikud inimesed: Jane Reiljan-Rajasaar Türi Perepesast, Alari Lunts ja Gert Kull Paide Rallyst, aktiivne noor Tartu Ülikooli riigiteaduskonna tudeng Kirke Perillus ning Krõõt Kroonmäe Calmyst. Projekti "Järvamaa noorte toetamine" juhi Reelika Roosileht-Borki sõnul oli esinejate sõnum noortele lihtne ja selge: elu Järvamaal on võimalik, kui on piisavalt pealehakkamist ja sära silmis!

Kursuse lõpposa oli pühendatud loovusele ja aruteludele, kus õpilased said jagada oma mõtteid ja ideid.

Tagasi üles