Toidusalu hakkab põlvkondi siduma

Merit Männi
, ajakirjanik
Copy
Toidusalu on aed, mis on kavandatud inspireerituna looduslikust metsast, selle struktuurist ja protsessidest. Toidusallu valitakse inimesele otseselt kasulikke taimi, sealhulgas söödavaid ja ravimtaimi, küttena ja ehitusmaterjalina kasutatavaid taimi, aga ka toidusalu toimimiseks kasulikke taimi, näiteks lämmastikku siduvaid taimi, et vähendada oluliselt väetamise tarvet.
Toidusalu on aed, mis on kavandatud inspireerituna looduslikust metsast, selle struktuurist ja protsessidest. Toidusallu valitakse inimesele otseselt kasulikke taimi, sealhulgas söödavaid ja ravimtaimi, küttena ja ehitusmaterjalina kasutatavaid taimi, aga ka toidusalu toimimiseks kasulikke taimi, näiteks lämmastikku siduvaid taimi, et vähendada oluliselt väetamise tarvet. Foto: Arvo Meeks

Esimese vabariigi ajal Türil tegutsenud aiandusgümnaasium on minevik, veel mõnikümmend aastat tagasi toonase Türi keskkooli juures asunud kooliaed, kus õpilased kohustuslikus korras peenraid rohimas ja kõplamas käisid, samuti.

Loodetavasti aga on ligikaudu kahe aasta pärast endise aiandusgümnaasiumi kasvuhoonete asukoha ja kunagise kooliaia läheduses koha leidnud Türi põhikooli toidusalu koos õuesõppeklassi ja kuuriga.

Türile endise algklasside maja ja põhikooli vahele plaanitavat toidusalu projekti käisid vallavolikogu maikuu istungil volinikele tutvustamas projekti eestvedajad, põhikooli direktor Tiina Lohur ja vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Inga Kärg.

Tagasi üles