Roosna-Alliku põhikoolis jagati tublimatele stipendiume

Järva Teataja
Copy
Foto: Erakogu

Roosna-Alliku põhikoolis jagati tublimatele stipendiume juba 21. korda.

Sihtkapital „Õpihimuline Noor" nõukogu on alates 2003. aasta kevadest teinud kokkuvõtteid Roosna-Alliku Põhikooli õpilaste saavutustest ja 13. juunil olid Roosna-Alliku mõisa palutud õpilased, kelle saavutused õppimises väärivad tunnustamist. Sihtkapitali asutajaks on AS Rebruk Farm, kes tegi sihtkapitali asutades esimese sissemakse 50 000 krooni. Kõik need aastad on ettevõtted ja eraisikud teinud sihtkapitali arvele annetusi ja igal aastal on olnud võimalik teha väljamakseid tublidele õpilastele summas ca 2500 eurot aastas.

Sel aastal oli palutud stipendiumeid vastu võtma 21 kõige tublimat õpilast Roosna-Alliku põhikoolist, kelle vahel jagunes vastavalt tulemustele 3440 eurot. Põhimõte, mille alusel sihtkapitali nõukogu premeerimisotsused tegi, lähtus sellest, et oma võimetele kohane õppimine on iga õpilase esmane kohustus. Nõukogu peab oluliseks tunnustada lisaks õppimisele saavutusi, mida õpilane teeb kooliväliselt. Järjest suuremaid võimalusi eneseteostuseks pakuvad õpilastööde näitused, konkursid, projektitööd, olümpiaadid ning sportlik tegevus.

Parimaid õpilasi tervitas ja stipendiume jagasid Sihtkapitali „Õpihimuline Noor" nõukogu ja Paide Linnavolikogu liige Peeter Saldre ning Roosna-Alliku põhikooli direktor Liselle Tombak. Peale pidulikku stipendiumide jagamist mõisa suures saalis siirduti kõrvalsaali, kus lastele ja nende vanematele oli kaetud pidulaud kringli, puuviljade ja morsiga.

Annetusi saab teha Sihtkapitali „Õpihimuline Noor" Paide Linnavalitsuse arvelduskontole: EE112200001120253286

Tagasi üles