Võimas energiakeskus toodab E-Piima tehasele auru (1)

Anne Põder
, ajakirjanik
Copy

Kuigi neljapäeval Paides avatud energiakeskuse Adven hooneid ei ilmesta hiiglaslikud korstnad, ei tähenda see, et ettevõttel poleks võimsust. Vastupidi, tänapäevase tehnoloogia ja võimaluste najal kerkis Paidesse 12 miljonit eurot maksma läinud töökindel ja paindlik energiatootmiskeskus, mis on kaks ja pool korda suurem kui näiteks Paide kaugküttevõrgu varustamiseks vajatav katlamaja.

Adveni Baltikumi äri juhi Juhan Aguraiuja sõnul oli sellist energiakeskust Paidesse vaja seetõttu, et varustada Baltikumi üht suurimat toiduainetööstust E-Piima tootmiseks tarviliku auruga. «Maksimaalselt võimaldab energiakeskus juustu ja vadakupulbri valmistamiseks toota auru 35 tonni tunnis,» täpsustas­ ta.

Aguraiuja märkis, et piimatöötlus ja eriti E-Piima Baltikumi lipulaevaks olev tehas vajab usaldusväärset energialahendust, mis võimaldab liinidel töötada tõrgeteta. «Neile koostööpartneriks hakkamine oli suur proovikivi. See on kahtlemata meie viimaste aastate suurim projekt, kuhu kaasasime Adveni parima inseneritarkuse nii Eestist kui ka Põhjamaadest,» selgitas ta.

Tagasi üles