Uue kuuga saab postkontori aeg ümber

Copy
Türi postkontori teenuse kasutajad peavad edaspidi hakkama käima Paidesse, kus on ainuke veel tegutsev Järvamaa postkontor.
Türi postkontori teenuse kasutajad peavad edaspidi hakkama käima Paidesse, kus on ainuke veel tegutsev Järvamaa postkontor. Foto: Tairo Lutter

Viidates kulude kokkuhoiule, teavitas postiettevõte Omniva aprillis Türi vallavalitsust plaanist sulgeda 1. juulist Türi postkontor. See tähendab, et omavalitsuse mõnesse piirkonda jäävad alles ainult postipunktid ja pakiautomaadid ning postkontoriteenuse kättesaamiseks tuleks türilastel hakata käima Paidesse. Omavalitsus sellise lahendusega rahul polnud, ent otsus on tehtud.

Veel aprillis pöördus vallavalitsus Omniva poole ettepanekuga postkontori teenuse osutamist kevadpealinnas siiski jätkata, tuues välja ka omapoolsed põhjendused. Vallavanem Sulo Särkineni sõnul on postkontori olemasolu linnas õigustatud, seda ilmestab ka postkontori kasutus 800 kuni 1200 korda ühes kalendrikuus. Ta nõustus, et postkontori kasutamine on küll viimasel aastal vähenenud, kuid linlased käivad ikkagi märkimisväärselt sageli postkontoris. «Soovime, et linna ja valla elanikele jääks alles võimalus kasutada postkontori teenuseid kohapeal, mitte et peaks sõitma selleks Paidesse,» ütles Särkinen aprillis.

Vallavalitsuse ettepanekust aga ei piisanud, küll on Omniva välja öeldud postkontori sulgemisaeg muutunud. Postiettevõtte meediasuhete juht Reelika Lepp ütles, et Türi postkontor lõpetab töö 12. juulil. Omniva kodulehel toodud andmete põhjal paneb postkontor uksed kinni aga juba päev varem, 11. juulil. Postkontori teenuseid Viljandi tänava ärimaja ruumides türilased seega enam kasutada ei saa, ent Lepp lisas, et 15. juulil avab Omniva samas postipunkti.

Tagasi üles