Abitaotlejate arvu suur kasv seab vähiravifondi raskete valikute ette

BNS
Copy
Vähiravifond "Kingitud elu"
Vähiravifond "Kingitud elu" Foto: Eero Vabamägi

Lisaks kuumadele suveilmadele on erakordselt tulised ajad ka Vähiravifondis Kingitud Elu. Eesti inimesed igatsevad elada ning aastaga on abitaotlejate arv tõusnud üle 40 protsendi.

Seni on kõikide fondi sihtgruppi kuuluvate vähihaigete ravi saanud annetajate toel rahastatud. Kuid ainuüksi viimase kolme kuu jooksul on fond tasunud raviarveid rohkem kui 1,2 miljoni euro eest. Aprillis, mais ja juunis sai Kingitud Elu kokku üle 100 abitaotluse neilt, kelle ravi tervisekassa ei rahasta, ning nüüd on isegi reservid otsakorral.

"Oleme ühest küljest ülimalt tänulikud kõikidele fondi toetajatele. Tähtis on iga annetus, ka näiteks üheeurone püsiannetus iga kuu või fondi vabatahtlike annetuskasti poetatud viieeurone. Suuresti meie ligi 12 000 püsiannetajal üle Eesti rajaneb fondi jätkusuutlikkus toetada Eesti inimeste võitlust kurja haigusega ning kinkida seeläbi hindamatut lootust ja ilusaid elupäevi," ütles fondi juhataja Toivo Tänavsuu. "Teisest küljest vaatame aga murelikult fondi kümnenda tegevusaasta teise poolde: abitaotlejate arv on aastaga pea poole võrra kasvanud, pannes fondi vabad võimalused suure surve alla. Esimest korda fondi ajaloos võime käesoleva aasta teises pooles olla sunnitud ajutiselt uute taotluste vastuvõtu peatama."

Tagasi üles