Ilupurskkaev miljoniaugus: kas Türi valla prioriteedid on ikka õiged?

Sten Perillus
, Türi vallavolikogu liige, valimisliit Tulevikuvald Türi
Copy
Sten Perillus.
Sten Perillus. Foto: Dmitri Kotjuh

Türi valla 2024. aasta eelarve seis on kehv, kui mitte öelda lausa kriitiline. Keeruline majanduslik olukord ja valed finantsotsused on viinud meid olukorda, kus eelarvest on puudu üle miljoni euro.

Kui eelarve prognoositav maht on ligi 22 miljonit eurot, siis põhitegevuse tulude ja kulude vahe on ligi miljon eurot. Selleks et tulla toime, oleks kohe vaja üle miljoni euro lisaraha, et elu ei kannataks. Keskkonnainvesteeringute keskus (KIK), kes on Türi vallale andnud laenu, on teinud vallale mitu märgukirja. Riigiasutuse hinnangul on viimaste aastatega hakanud valla laenu maksmise võimekus tunduvalt vähenema.

Juunis kohtusid valla esindajad KIKiga ja tõdesid, et vald pole võimeline oma eelarvelist positsiooni parandama nii, et olla riigiasutusele meeltmööda. Volikogu viimase istungi arutelul vallavalitsuse liikmetega avaldati lootust, et leitakse kompromiss, kuid ajalugu on näidanud, et meid võib ees oodata sunniraha maksmine. Kehvas rahalises seisus olles peame oma tulud ja kulud üle vaatama. Samuti ei saa unustada investeeringuid.

Tagasi üles