Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Pühapäeval avati Järva-Peetri kiriku aias uuendatud lipuväljak ning kaks infotahvlit, et jäädvustada kiriku kunagise koguduse õpetaja Christoph Wilhelm Beermanni ning tema isa Gustav Heinrich Beermanni pärandit. Beermannidel oli oluline roll Eesti lipu saamisloos. Üritus oli pühendatud Eesti lipu 140. sünnipäevale. Kuigi pühapäevane ilmaprognoos väliüritusi väga ei soosinud, paistis tähtsa sündmuse ajal Peetris soe päike ning puhus just selline mõõdukas tuul, mis lipud lehvimas hoidis.

* Laupäeval toimus 26. korda Eesti üks populaarseimaid vanavaralaatasid, Seidla Kila-Kola laat. Kui enamasti tuleb juuli esimesel laupäeval taluda kuuma päikest, möödusid seekordse laada esimesed tunnid vihmasajus. Ilm pole aga vanavarahuvilisi kunagi takistanud ning seegi kord võttis kaubavalik silme eest kirjuks ning osta sai peaaegu kõike – haakristiga tikutopsidest Sõnajalgade kassettideni välja.

* Reedel avati Türil Konna majas kuues kestlikku eluviisi propageeriv festival Rohevest ning koos sellega ka kogukonnaaed ehk toidusalu, mille mõte on tutvustada söödavaid taimi. Aed oli tänavuse Rohevesti keskne teema.

* Teisipäeval toimus Kadrioru roosiaias pidulik vastuvõtt, kus president Alar Karis ning haridus- ja teadusminister Kristina Kallas tunnustasid kõige tublimaid koolilõpetajaid. Vastuvõtul käisid ka Järvamaa koolide lõpetajad.

* Järvamaa rattaorienteerujad võistlesid Lätis Daugavpilsis Balti meistritiitlitele tavarajal ja sprindis. Orienteerumisklubi JOKA eestvedaja Paul Poopuu sõnas, et lisaks Baltimaade parimatele konkureerisid võistlustel ka mitmed Soome ja Šveitsi koondislased, kes valmistusid järgmisteks rattaorienteerumise MK etappideks Smiltenes.

Märksõnad

Tagasi üles