Teisipäevase Järva Teataja tutvustus

Copy
Foto: Järva Teataja

Teisipäevane Järva Teataja kirjutab:

* Oktoobrikuus algasid Roosna-Allikul suured puurimistööd, mis pidid esialgu kestma aprillini. Selles ajavahemikus pidanuks valmima viis 500 meetrit sügavat auku, kust saab edaspidi ammutada süsinikneutraalset toasooja, mille hind on praegusega võrreldes võib-olla kaks korda odavam. Märtsis siiski selgus, et keeruka geoloogilise ehituse tõttu lükkub puurtööde valmimis­kuupäev edasi. Nüüd on aga poolekilomeetrised augud valmis.

* Laupäeva keskpäeval lõi Järva-Jaani päästekomando kõigile huvilistele uksed valla ja alevi vahel võis näha priitahtlikke pritsimehi pasunaid puhumas. Vanatehnika muuseumis avati tuletõrjetehnika näitus ja sai vaadata etendust «Tuli lahti». Õhtupoole toimus vanatehnika muuseumis konverents ja hiljem sai peol jalga keerutada. Kõike seda seepärast, et laupäeval tähistasid pritsimehed seal oma 125. sünnipäeva.

* Reedel kella 21 ajal said päästjad väljakutse Väätsale, kus leekides oli Venevere farm. Kui päästjad kohale jõudsid, oli farmi üks lau-dahoone lausleekides ja eterniitkatus juba sisse kukkunud.

* Laupäeval kogunesid Villeveresse leiutajad, kes näitasid kõigile huvilistele omavalmistatud sõidukeid ja toimus ka mullafreeside kiirendusvõistlus, kus võimsamad freesid meenutasid pigem monstermasinaid.

* Paide muusikul Arvo Stoltsenil ilmub sügisel elulooraamat «Allakäigutrepil pole käsipuid», mille valmimisega tähistab ta ühtlasi oma 75. sünnipäeva. Raamatus räägib autor nii oma lapsepõlvest, muusikukarjäärist kui ka elu pahupoolest.

* Avatud talude päeva puhul oli Roosna-Allikul oma uksed avanud ka Nööskeri mõdukoda. Nagu nimigi reedab, valmistatakse seal ajaloolist jooki – mõdu. Abikaasa ja sõpradega mõduasja ajav Kristjan Aruoja ütles, et kuigi laupäeval sadas mitu korda vihma, leidis nende juurde tee ligikaudu 300 inimest. «Oleme neile väga tänulikud, et nad meie tegemiste vastu huvi tundsid,» sõnas ta.

* Laupäeval Türi ja Paide vahelisel kergliiklusteel toimunud Türi maratoni austasid osalusega nimekad olümpiajooksjad Evelin Talts ja Roman Fosti, kes mõlemad võtsid poolmaratoni arvestuses ka kindlad võidud. Türi maratoni üks korraldajaid Vadim Gritšenko selgitas, et oma hea sõbra Roman Fosti kutsus ta jooksule ise. «Palusin, et ta tuleks mulle ja Tarmo Pilvingule tempot jooksma. Tahtsime joosta aega alla 1 tunni ja 20 minuti,» sõnas ta. Evelin Taltsi jooksule registreerumine tuli korraldajatele aga toreda üllatusena.

Märksõnad

Tagasi üles