Paide-Nummela malematši võitis Paide

Copy

Möödunud laupäeval toimus Paide ja Nummela linnade maletajate vahel mõõduvõtt, kus Paide meeskond väljus võitjana tulemusega 5:0. Päeva teises pooles toimunud individuaalturniiri võitis tallinlane Lauri Teelem.

Paide maleklubi võõrustas Eesti-Soome sõprusmatši males ning klubi eestvedaja Priit Värk selgitas, et kuigi lõpptulemus oli ühepoolne, olid mängud tegelikult tasavägised. "Meie meeskond oli väga tugev, sest mitmed parimad Paide maletajad, kes elavad nüüd mujal, tulid kunagise kodulinna eest võistlema," märkis ta.

Värk rääkis, et matši korraldamise initsiatiiv tuli Nummelast, kus endine Paide maletaja Kaspar Kool on juba tosin aastat elanud ja mänginud kohalikega malet. "Tema ettepanekul ja eestvedamisel saigi tore suvine malepäev korraldatud," täpsustas ta.

Värk tõstis esile, et matš toimus klassikalises males, kus partii ajalimiidiks oli 1 tund ja 30 minutit. "Isiklikult mängisin nii pika ajakontrolliga malet viimati keskkooli alguses," meenutas ta.

Priit Värk märkis, et päeva teises pooles jätkus üritus individuaalse kiirturniiriga, kus lisaks malematšis osalenutele tuli võistlejaid veelgi juurde. Nii osales turniiril kokku 16 maletajat.

Seitsmevoorulise võistluse võitis 6 punktiga Lauri Teelem. Talle järgnesid 5,5 punktiga Priit Värk ja 5 punktiga Lauri Kool.

Värk rõõmustas, et kiirturniiril osalesid lisaks Paide maletajatele ka mängijad mujalt Eestist, kellest paljud treenisid veerandsada aastat tagasi legendaarse Paide maletreeneri Hillar Hanssoo käe all. "Turniir oli meeleolukas ja korraldajaile tuli meeldiva üllatusena, et kesksuvel osales koguni 16 malesõpra. Nii palju osalejaid pole meie Paide võistlustel ammu olnu. Tase oli ühtlane ja pinget esikoha osas jagus viimase vooru viimaste sekunditeni," rääkis ta.

Malepäeva lõpus tegid soomlased ettepaneku korraldada järgmina linnadevaheline matš Nummelas. "Jääme siis põnevusega ootama," märkis Värk.

TULEMUSED

Paide ja Nummela matš

Karlis Seire ja Kaspar Kool 1:0

Priit Värk ja Henrik Häkkinen 1:0

Lauri Kool ja Harri Manns 1:0

Mihkel Vohla ja Ville Lappalainen 1:0

Taavo Lumiste ja Jouni Koskivirta 1:0

Individuaalne maleturniir

Lauri Teelem 6,00

Priit Värk 5,50

Lauri Kool 5,00

Mihkel Vohla 4,50

Kaspar Kool 4,50

Harri Manns 4,00

Taavo Lumiste 3,50

Tõnu Kalvet 3,50

Vladimir Kähri 3,50

Ivo Soosaar 3,50

Pavel Korolenko 3,00

Roman Šernšjov 3,00

Henrik Häkkinen 2,50

Jouni Koskivirta 2,50

Ville Lappalainen 1,00

Andres Krass 0,50

Tagasi üles