Järva naistel seisab ees aasta raskeim katsumus

Copy
Järva naiskond lõpetas eelmisel aastal koormusmatka rõõmsas tujus.
Järva naiskond lõpetas eelmisel aastal koormusmatka rõõmsas tujus. Foto: Naiskodukaitse Järva ringkond

Sel nädalavahetusel toimub Harjumaal Lahemaa rahvuspargi piirkonnas Loksa linna ja Kuusalu valla aladel Naiskodukaitse traditsiooniline koormusmatk, mis on organisatsiooni aasta kõige raskem sõjalissportlik võistlus. Kannatusterohke rada on ligi 70 kilomeetrit pikk ning selle läbimiseks on aega 36 tundi, mille jooksul tuleb teha arvukalt ülesandeid. Rajale lähevad ka Järva naised ning esmane eesmärk on eelkõige võistelda iseendaga.

Järva ringkonna võistkonna kapten ja tunnustatud laskur Siret Niinepuu lausus, et läheb rajale eelkõige oma vaimset vastupidavust testima, et meelde tuletada, kuidas inimene saab tugeva füüsilise koormuse, unetuse ja minimaalselt kaasavõetud asjadega 1,5 ööpäeva hakkama.

"Seejuures tuleb vaim kogu aeg aktiivsena hoida, lahendada erinevaid ülesandeid ja orienteeruda ajagraafikus sõltumata sellest, kui raske ja keeruline on. Ja muidugi - hea seltskonna nautimine, lust ja nauding sellest kõigest on olulisim," rõhutas ta ning avaldas lootust, et ka jalad jäävad pärast vintsutusi terveks.

Tagasi üles