Türil Kevade kohvikus esineb Urmas Tartes

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veealune maailm
Veealune maailm Foto: AFP / Scanpix.

Keskkonnaamet korraldab kolmapäeval, 18. aprillil kell 18 Türil Kevade kohvikus loodusõhtu. Seekord on külas loodusemees Urmas Tartes, kes tutvustab veealust maailma.


Keskkonnaameti Harju-Järva-Rapla regiooni keskkonnahariduse spetsialist Piret Eensoo ütles tutvustuseks, et alates 2010. aastast on Urmas Tartes vabakutseline loodusfotograaf.
Nüüd tegutseb ta fotoõpetajana, lektorina paljudel fotokoolitustel, esineb loodusettekannetega erinevatele auditooriumitele.
On olnud mitme fotokonkursi ja Matsalu filmifestivali žürii liige ning osalenud edukalt fotokonkurssidel.
Suurima tuntuse mujal maailmas saavutas Urmas Tartes, võites lumekirbu pildiga esimese koha kategoorias «Loomad oma elukeskkonnas» rahvusvahelisel loodusfotode võistlusel «Veolia Environnement Wildlife Photographer of the Year 2009».
Bioloog ja loodusfotograaf Urmas Tartes on koostanud fotonäitusi ja avaldanud loodusteemalisi artikleid ja raamatuid. Kõige värskem trükis «Putukad õhus, maas ja vees» (kaasautor Tuul Sepp) jõudis müügile tänavu märtsis.
«Seekordsel loodusõhtul uurime, kes on need tegelased, kes elavad meie kõrval, kui läheme mõnda looduslikku veekogusse ujuma; kes elavad vee pinnal, kes ujuvad meiega koos vees ja kes ronivad taimede vartel või kulgevad veekogu põhjas,» tutvustas Eensoo. «Heidame piltide vahendusel pilgu meie mageveekogude mutukaellu, räägime ka, kuidas selliseid pilte tehakse.»
Looduseteemaliste õppeõhtute korraldamist toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus, loengud on kõigile kuulajatele tasuta. «Oodatud on kõik huvilised, kuid parema korraldamise huvides on tarvis ennast eelnevalt 16. aprilliks kirja panna e-posti aadressil: Piret.Eensoo@keskkonnaamet.ee,» soovitas Eensoo.
Loeng kestab koos kohvipausiga umbes kaks tundi. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles