Luurevõistlus viib osalejad viieks päevaks metsade ja mägede vahele

Copy
Admiral Pitka luurevõistlus on jõudnud kaitseliidu Rutja harjutusalale.
Admiral Pitka luurevõistlus on jõudnud kaitseliidu Rutja harjutusalale. Foto: Ain Liiva

Kaitseliidu Tartu malev korraldab Võrumaal reedest laupäevani kestva rahvusvahelise sõjalis-sportliku Admiral Pitka luurevõistluse, millel osaleb kuni kolmkümmend võistkonda Eestist ja raja tagant.

"Admiral Pitka on iga-aastane väga oodatud luurevõistlus, mis paneb proovile võistlejate oskused ja teadmised sõjalis-sportlikul viisil. Tegemist ei ole tavapärase Kaitseliidu õppusega vaid spetsiaalselt ülesehitatud stsenaariumiga lähtudes võistluse kontseptsioonist," ütles Tartu maleva pealik kolonelleitnant Raul Kütt. "Korraldava personalina tahame luua huvitava võistlusraja pakkudes võistlejatele sisulist, õpetlikku ja väljakutse rohkeid kogemusi."

Admiral Pitka luurevõistluse eesmärk on hinnata võistlejate meeskondlikku ja individuaalset sõjalist väljaõpet ning oskusi. Võistkonnad peavad kindla aja jooksul läbima rajal etteantud kontrollpunktid, jäädes samal ajal varjatuks mängulise vastase eest. Võitluse aktiivne faas kestab 14.–17. augustini ööpäevaringselt, kulgedes ligi 100 kilomeetrit mööda Võru ja Rõuge valla alasid.

Tagasi üles