Käru ootab järve äärde sportima ja meelt lahutama

Copy
Käru järve päev
Käru järve päev Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Teisipäeval, 20. aufustil toimub juba 19. korda Käru järvepäev, mis toob kokku sportlikud inimesed, aga ka meelelahutust ja kultuurielamusi otsiva publiku.

Türi kultuurikeskuse kultuurispetsialist Rein Liivik rääkis, et sel aastal algab päevane kava tavapärasest pisut hiljem. Üritus algab kell 14, kui stardipaugu saab Järvamaa järvede jooksu Käru etapp.

Pärast seda ehk orienteeruvalt kella 15-st on Liiviku sõnul paisjärve ääres ja Käru mõisa pargis tegevusi nii suurtele kui väikestele. "Toimub traditsiooniline ümber järve teatejooks, kus 4 x 200-meetrisele distantsile on sedakorda oodatud ka kogukondade neljaliikmelised võistkonnad nii Türi vallast, kui kaugemalt. Eraldi on ikka ka laste teatejooks," märkis ta.

Kogukondade võistkondadele on Liiviku sõnul kavas veel üks ala. See on tuletõrje voolikust täpsuslaskmine. "Julgustame sellest põnevast ja erilisest võistlusest külade või kogukondade liikmeid osa võtma. Võistkondade kirjapanek toimub kohapeal," rääkis ta.

Lisaks sellele viivad Käru vabatahtlikud pritsimehed Liivikule teadaolevalt läbi nii sportlikke kui lõbusaid võistlusmänge. "Nad on lubanud kohale tuua päästeauto simulaatori, millega saab proovida üle katuse käimise tunnet. Samuti tuleb uudistamiseks välja päästetehnika. Huvilised saavad pritsida vett, voolikuga juga juhtida ja ka tulekustutiga tuld kustutada," lausus ta.

Järvel on veel kavas kanuuvõistlus, mõisa pargis saab sõita ponidega, käruga, hullata zorb pallidega ja hüpata batuudil.

Kuna päev tuleb pikk ja tegevusi palju, tegutsevad Rein Liiviku sõnul kohapeal ka toitlustust pakkuvad ettevõtjad. "Kokteil, jäätis ja minipannkoogi on kohal. Aga kindlasti ka toitvad soolased toidud," lisas ta.

Kella 18-ks oodatakse rahvast järvest korraliku jalutuskäigu kaugusele jäävasse aleviku südamesse, kus saab toimuma Käru keskväljaku esimene sünnipäevapidu. Seal pakutakse torti, mängitakse mänge ja keeratakse käru.

Järve ääres jätkuvad sündmused kell 20, kui algab päikeseloojangu kontsert. Lavale astuvad ansambel Drift ja Karmoskakamraadid.

Rein Liivik tutvustas, et ansambel Drift tuleb Võrumaalt. "Noored ja ägedad mehed on võtnud ette eesti parimate bändide parimad palad ja nende esituses kõlavad näiteks Terminaatori, Smilersi, Shanoni ja Vennaskonna suurimad hitid," rääkis ta.

Teine esineja – Karmoškamraadid pikka tutvutust Liiviku hinnangul ei vaja. "Nad leiavad pilli seest üles nii traditsioonilised pärimustantsud, kui ABBA hitid," sõnas ta.

Rein Liivik rääkis veel, et Käru paisjärvele tuuakse pimeduse hakul silmailuks ujuvad küünlad ja kontserdile paneb punkti lummava ilutulestikuga. 

Kogu sündmus on tasuta, aga läbi päeva on võimalik osta sündmuse toetajapileteid hinnaga 10 eurot. Toetajapiletite ostjad osalevad ka loosis. Auhinnad on välja pannud kohalikud ettevõtjad Kärust ja Türi vallast ning õnnelikud võitjad selguvad õhtusel kontserdil.

Tagasi üles