Jaak Madison: Keskerakonna uus tõus tugevaimaks rahvaparteiks (4)

Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Madis Veltman

Eesti poliitiline olukord on ummikseisus. Äärmusliberaalne valitsus Reformierakonna juhtimisel maksustab rängalt Eesti inimesi, ajaloo suurima sündivuskriisi ajal võetakse suurperedelt toetusi ära, riigi kaitsevõime kiire ja tõhusa arendamise ajal pidas peaminister olulisemaks kaitsta oma abikaasa ärihuve Venemaal ning investeeris isegi 400 000 eurot abikaasa äridesse ja kaitsehankeid tehakse pikaldaselt ja aeglaselt.

See on meid viinud olukorda, kus juba täna tuleb tõsiselt töötada selle nimel, et 2027. aasta Riigikogu valimistel oleks võimalik saata Reformierakond opositsiooni ning moodustada tugev valitsus konservatiivsematest erakondadest. Minu liitumisega Keskerakonnaga on tõstatunud taas esile Keskerakonna ideoloogiline suund. Mis teeb Keskerakonnast just nimelt konservatiivse erakonna?

Esiteks ajalugu. Keskerakond arenes välja Rahvarindest, mis suuresti aitas taastada Eesti iseseisvust. Alles just tähistasime ka Balti keti 35. aastapäeva, mis sai toimuma just nimelt tänu Rahvarindele. Seega erakonna alglätted on kahtlusteta patriootlikud, eestimeelsed ja seega konservatiivsed.

Tagasi üles