Kabalas tähistatakse muinastulede ööd erilise kontserdiga

Copy
RÜÜT Viru Folk
RÜÜT Viru Folk Foto: Mikk Keis

Kabala rahvamaja pargis, uuele elule ärganud küünis aitab sel aastal muinastule süüdata ansambel RÜÜT. Ettevõtmine saab alguse laupäeval kl 21. 

 

RÜÜT esineb koosseisus: Maili Metssalu – viiul, vokaal; Maarja Soomre – meloodika, kannel, vokaal; Juhan Uppin – eesti lõõtspill, kannel, vokaal ja Jaan-Eerik Aardam – kitarr, vokaal.

RÜÜTi muusika võlu peitub mitmekülgses ja otsinguterikkas lähenemises Eesti pärimusmuusikale. Ansambli muusika toetub oma juurtega meie maa põlisele pärimusele, kuid liigutab latva tänapäevase maailma mitmekesisuses. Selliselt luuakse töötlused nii regilauludele kui ka vanadele pillilugudele ja lisatakse repertuaari ka omalooming.

2023. aasta sügisel ilmus ansambli kolmas album “Kiriküüt” mis oli nomineeritud etno/folk/rahvalik kategoorias Eesti Muusikaauhinnale.

Samal aastal ilmus ansamblil ka koostööalbum “Lendas meie kopelisse” koos Sander Mölderiga, mis üllitati ka vinüülil.

Teine stuudioalbum “Kadakad” ilmus 2017. aastal, millega kandideeris ka kolmele Etnokulbi auhinnale - parim lugu (“Ilus ole”), parim album (“Kadakad”) ja parim artist. Esimene album “Maasikille” ilmus 2015. aastal.

Tagasi üles