Uus konservatiivne erakond võtab sihikule Järvamaa

Copy
Erakonna Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid liige Andres Krass andis teada, et partei Paide linna osakonna moodustamiseks kogunetakse juba septembri algul.
Erakonna Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid liige Andres Krass andis teada, et partei Paide linna osakonna moodustamiseks kogunetakse juba septembri algul. Foto: Dmitri Kotjuh

Hiljuti kajastas ajaleht Sakala vastse erakonna Eesti Rahvuslased ja Konservatiivid (ERK) Viljandi linna osakonna asutamise koosolekut. Seal esimeheks valitud Rein Suurkask sõnas, et pärast partei tugevdamist Viljandimaal suunab erakond kohe pilgu Järvamaa poole.

ERK asutamine sai alguse juunis, kui osa rahvuskonservatiive otsustas lahkuda või visati välja Eesti Konservatiivsest Rahvaerakonnast (EKRE) tormilise sisekliima tõttu. Äriregistrisse kanti ERK 7. augustil ja põhiotsused langetas partei täiskogu eelmisel pühapäeval Tartus. Nüüd on alternatiiverakonna tegevus hakanud hoogustuma piirkondades.

Enne parteist väljaheitmist oli riigikogu eksliige Suurkask EKRE Järva- ja Viljandimaa ringkonna esimees ja näeb end seda kohta hõivamas ka värskelt asutatud erakonnas. Siinset ringkonda soovib ta kindlustada juba järgmisteks kohalike omavalitsuste valimisteks.

Tagasi üles