PILDID Esitleti raamatut Järva-Jaani legendidest

Copy

Koduloolane Silva Kärner andis teada, et juulikuu keskel said nad kätte värske trükilõhnalise raamatu "Lood ja legendid Järva-Jaani ümbrusest".

"Raamatu väljaandmise mõte tekkis siis, kui muuseumikülastajad küsisid, kas neid lugusid, mida räägite, ka kuskilt lugeda saab," selgitas Kärner. "Kuna Anne-Mail ja minul oli kogutud teatud hulk lugusid, siis käisime veel Kirjandusmuuseumis uurimas, kas mõni legend või lugu trükkimata või meile teadmata. Selgus, et versioone on erinevaid ja nii tuli teha valik, missugune lugu seekord trükki läheb. Lood on kuuldud kohalikelt inimestelt, kes siinkandis kauem elanud, aga ka õpilaste üleskirjutustest, mida aastatega kogutud. Vanik kogutud materjal pärineb Karinu kooli 1945/46 õppeaasta õpilaste vihikust, kus need käsikirjas üles tähendatud."

Raamatu esitlus toimus Karinu külapäeval, kus lavastati legendide põhjal väikseid katkeid. Jalgsema külade päeval sai räägitud ja loetud Kitse-eide lugusid ning Järva-Jaani koduloomuuseumis Orina mõisas anti ülevaade Järva-Jaani kohta käivatest lugudest. "Oleme tänulikud inimestele, kes kohtumistel osalesid ja andsid idee uute kohalugude kirjapanekuks," ütles Silva Kärner edasi tänusõnad. "Raamatu väljaandmist toetas Eesti Kultuurkapital ja Järva-Jaani vald. Suurepärase ja kiire koostöö eest täname VLA Marketing OÜ liikmeid."

Tagasi üles