Järvamaa bussijuhte kiideti kui häid sõitjaid ja teenindajaid

Copy
Konkursi „Parim bussijuht 2024“ TOP20.
Konkursi „Parim bussijuht 2024“ TOP20. Foto: Tanel Meos

Läänemaal Kiltsis toimunud Lux Expressi konkursi „Parim bussijuht 2024“ finaalvõistlusel selgusid parimatest parimad bussijuhid. Parim bussijuht 2024 on Jüri Noorsalu, teise koha saavutas Sergey Nikolaev ning kolmandale kohale tuli 2022. aasta võitja Toomas Raid.

Järvamaalt pärit bussijuhtidest saavutas Mehis Kasemaa teenindusoskuse kategoorias teise koha ning sõiduosavuses sai teise koha Arvi Mikola. TOP20 hulka ning Kiltsis toimunud finaalvõistlusele jõudis ainsa naisbussijuhina Järvamaal elav Marja-Liisa Kasemaa.

1. märtsil alanud konkursil osales umbes 165 Lux Expressi bussijuhti üle Eesti ning hinnati tulemusi viies kategoorias: teenindusoskus, tehniline sõiduoskus, liiklusteooria teadmised, kolleegide hinnang ning finaalvooru pääsenud 20 bussijuhti võistlesid sõiduosavuses.

Konkursi võitja, Valgast pärit Jüri Noorsalu paistis silma ühtlaselt kõrgete tulemustega peaaegu kõigis kategooriates. “Olen võidu üle ääretult uhke ja see jääb kauaks meelde kui eriline hetk minu karjääris,” sõnas Noorsalu võistluse lõpus. Ta lisas, et Lux Expressi tööle tulek kaks aastat tagasi oli tema elu parim samm.

Parima bussijuhi tiitli võitja sai auhinnaks 2500 eurot, teise koha saavutanud juht 1000 eurot ja kolmanda koha võitja 500 eurot. Esikümnesse pääsenud juhid saavad lisaks auhindadele ka preemiareisi Poola, kus külastatakse MANi tehast ja tutvutakse busside tootmisprotsessiga.

Parimatele auhinnad üle andnud Lux Expressi juhatuse liikme Ingmar Roosi sõnul tehakse iga päev tööd selle nimel, et Lux Expressis töötavad bussijuhid oleksid oma ala parimad: „Meie eesmärk on pakkuda reisijatele turvalist ja kvaliteetset teenust ning selle saavutamiseks on oluline nii meie bussijuhtide pidev arendamine kui ka nende saavutuste tunnustamine. Taoliste võistluste korraldamine on suurepärane võimalus esile tuua ja premeerida meie töötajate professionaalsust ja pühendumust.“

Konkursi esimestel kuudel hinnati bussijuhtide tegevust nende igapäevatöös, kus automaatselt osalesid kõik ettevõtte bussijuhid. Teenindusoskuse kohta koguti reisijate tagasisidet erinevate kanalite kaudu, sealhulgas klienditeeninduse, sotsiaalmeedia, kodulehe ning bussides asuvate meediaekraanide vahendusel. Kiitusi koguti ajavahemikus 1. märtsist kuni augusti lõpuni ning reisijatelt enim kiidusõnu pälvisid suurepärased klienditeenindajad Jüri Noorsalu, Mehis Kasemaa (Järvamaa) ja Alar Kattai (Tartu).

Tehnilisi sõiduoskusi hinnati poole aasta vältel Scania FMS-i statistika ja ökonoomse sõidustiili alusel. Scania süsteem jälgib sõiduvõtteid ning tehnikaga ümberkäimist, andes igale juhile individuaalse koondhinde skaalal A-st E-ni. Laitmatu sõidustiiliga paistsid silma bussijuhid Toomas Raid (Pärnu), Ivar Veissmann (Tallinn) ja Rünno Kask (Pärnu).

Liikluskoolitaja Silver Varendi juhtimisel valmis põnev ja keerukas liiklustest, millega hinnati teoreetilisi teadmisi. Kahekümnest küsimusest koosnev test nõudis põhjalikku süvenemist ning maksimaalse punktisumma saavutas Lavrenti Näkk (Tallinn), kellele järgnesid maksimumilähedaste punktidega Jüri Noorsalu ja Kiur Klippberg (Läänemaa).

Juulikuus anti igale Lux Expressi töötajale võimalus hääletuse teel esile tõsta kolme kolleegi, kes teevad enda tööd erilise hoolega, suhtlevad reisijate ja kolleegidega sümpaatselt ning on jäänud silma professionaalsuse poolest. Kõikidest kolleegidest on just Ervin Tolm (Tallinn), Jüri Noorsalu ja Kiur Klippberg need, keda kolleegid eriti kõrgelt hindavad.

Läänemaal Kiltsis toimunud finaalvõistlusel, mis keskendus eelkõige sõiduosavusele, saavutasid parimad tulemused Peeter Likk (Tartu), Arvi Mikola (Järvamaa) ja Sergey Nikolaev (Narva). Nende ülesannete lahendamisel ilmnenud kiirus ja täpsus peegeldavad ka nende professionaalset tööstiili, tagades reisijatele sujuva ja turvalise sõidukogemuse.

Lux Express tänab kõiki oma bussijuhte, et nad hoolivad reisijatest ja teevad oma tööd alati südamega.

Tagasi üles