Omaaegne Paide autobaas tähistab väärikat verstaposti kokkusaamisega

Copy
Mälestustahvel ja -pink avati endise Paide autobaasi juures viie aasta eest, kui möödus 75 aastat ettevõtte loomisest. Ettevõtmist rahastasid toona Enn Sõmer (paremal) ja Enn Sarap.
Mälestustahvel ja -pink avati endise Paide autobaasi juures viie aasta eest, kui möödus 75 aastat ettevõtte loomisest. Ettevõtmist rahastasid toona Enn Sõmer (paremal) ja Enn Sarap. Foto: Maarit Nõmm/ Paide linnavalitsus

Laupäeval 28. septembril ootavad endised Paide autobaasi nr 10 töötajad oma kunagisi kolleege asutuse sissesõidu kõrval oleva mälestuspingi juurde, et tähistada ettevõtte 80. juubelit.

Autobaasi kunagine töötaja Enn Sõmer märkis, et tegelikult sellist ettevõtet nagu Paide autobaas nr 10 enam ei eksisteeri, kuid 10. oktoobril möödub 80 aastat transpordiettevõtte loomisest.

Sõmeri sõnul oli autobaas Paides üks suuremaid ettevõtteid ning andis omal ajal tööd sadadele inimestele. "Paljud on neist elus ning meenutavad töökohta tänini hea sõnaga," lausus ta. "Meil on ikka kombeks olnud olulistel tähtpäevadel kokku saada ja nii ka seekord."

Tagasi üles