Rahvamuusikud tulid Eesti keskele kokku

Copy
Iga pilliliigi juhendajad harjutasid esmalt töötubades repertuaari selgemaks ja päeva lõpuks said osalised aimu, kuidas rahvapillide koond­orkester suvisel peol kokku kõlama hakkab.
Iga pilliliigi juhendajad harjutasid esmalt töötubades repertuaari selgemaks ja päeva lõpuks said osalised aimu, kuidas rahvapillide koond­orkester suvisel peol kokku kõlama hakkab. Foto: Eva Linno

Pühapäeval said Paide muusika- ja teatrimajas kokku tuleva suve laulu- ja tantsupeol osalevate rahvamuusikute juhendajad, et esimest korda kuulda, kuidas rahvamuusikapeo kavas olevad lood kõlama hakkavad.

Samalaadsed repertuaariseminarid on lähinädalatel ja -kuudel tulemas mitmel pool Eestis ka laulu- ja tantsupeol osaleda tahtvate kooride, orkestrite ja rahvatantsijate juhendajatele. See on oluline etapp laulu- ja tantsupeo mitmekihilisest õppest.

Rahvamuusikapeo loomingulise juhi Helin Pihlapi sõnul käib rahvamuusikute õpe siiski pisut isemoodi. Esmalt on avaldatud õpperaamat, mis tutvustab peol kõlavate lugude pärimuslikke variante ja ajaloolist konteksti.

Tagasi üles