Musta kassi kuul saab perele nurrumootori euro eest

Copy
Paikassi kassitoas ja hoiukodudes leidub musti ja musta-valgekirjusid kasse küllaga.
Paikassi kassitoas ja hoiukodudes leidub musti ja musta-valgekirjusid kasse küllaga. Foto: Dmitri Kotjuh

Eile algas oktoober, mis on ühtlasi tuntud ka kui musta kassi kuu. See tähendab, et varjupaigad ja kassitoad üle Eesti püüavad esile tõsta just musti ja musta-valgekirjusid kasse ning annavad neid kodupakkujatele üheeurose loovutustasu eest.

Paides tegutsev mittetulundusühing Paikass tõstab terve kuu vältel iga päev oma Facebooki lehel esile mõne kassitoa või hoiukodu mustadest ja must-valgetest kassidest.

Paikassi eestvedaja Virge Piisner ütles, et samuti lähevad nad kaasa aastaid kestnud üheeurose loovutustasu tavaga. "Loodame väga, et mõni neist kassidest leiab omale oktoobris kodu," sõnas ta.

Piisner lisas, et seekord ütlevad Paikassi vabatahtlikud esile toodud kiisude kohta oma esimesed pähe tulevad iseloomustused ja mõtted ning need saavad koos kiisudega pildile.

Nii näiteks tutvustasid nad 1. oktoobril musta, valge kõhualusega kassi nimega Pusa. Vabatahtlikut ütlesid, et tegemist on imeilusa, pehme, aga samas iseloomuka kassihärraga. Ta olevat tore kass, kes vahel ka jõriseb. Üldiselt aga hakkab see pehme sell kohe kõigile meeldima.

Piisner lisas, et kasside kohta saab lisainfot www.paikassikodu.ee või vabatahtlikele Facebooki sõnumitesse kirjutades või helistades. Kassidega lähema tutvuse sobitamiseks tuleb eelnevalt kokku leppida sobiv aeg.

Tagasi üles